αστρολογία

Τηλεφωνικές Αστρολογικές Προβλέψεις    Τηλεφωνικές Αστρολογικές Προβλέψεις   
Είναι η Αστρολογία επιστήμη;

Είναι η Αστρολογία επιστήμη;

Η Απάντηση είναι απλή. Και ΝΑΙ Και ΟΧΙ. Η Αστρολογία όπως η Ιατρική είναι τέχνη βασισμένη σε μία επιστήμη.

Πολλοί αστρολόγοι προσπάθησαν να θέσουν την αστρολογία αποκλειστικά κάτω από το πρίσμα επιστημονικών αρχών επειδή για την ερμηνεία των προτύπων της ζωής, προβαίνει σε αστρονομικούς υπολογισμούς που έχουν την βάση τους σε αποδεδειγμένες επιστημονικές αρχές. Στην πραγματικότητα όμως, η αστρολογία μπορεί να γίνει αντιληπτή ως μια τεχνολογία και μια τέχνη που συγχωνεύει και συνδυάζει τους επιστημονικούς αστρονομικούς υπολογισμούς με τις διαισθητικές αντιλήψεις.

Γνωρίζουμε ότι η αστρολογία χρησιμοποιεί ένα σύνολο συμβόλων για να ερμηνεύσει το χαρακτήρα και τις δραστηριότητες των ανθρώπων. Σαν αποτέλεσμα πολλοί επιστήμονες, τη θεωρούν ως μαγεία, διαίσθηση ή πρόρρηση & ισχυρίζονται πώς αυτή δεν είναι αληθινή. Λένε ότι δεν έχει προσφέρει στην ανθρώπινη γνώση εφόσον δεν έχει κάποιο αποδεκτό μηχανισμό παραγωγής αποτελεσμάτων.

Από την άλλη μεριά, άλλοι επιστήμονες αποφάσισαν να επανεξετάσουν πολλές από τις προηγούμενες προκαταλήψεις που είχαν όσον αφορά την αστρολογία. Τα τελευταία χρόνια ήρθαν στο φως νέα στοιχεία και πολλές θεωρίες για τη Σελήνη διαψεύστηκαν από την μελέτη των δειγμάτων που έφεραν οι αστροναύτες από εκεί. Ιδιαίτερη έκπληξη δημιούργησαν οι φωτογραφίες που έστειλε στη γη ο εξερευνητικός πύραυλος της ΝΑΣΑ, που το 1980 έφθασε σε πολύ μικρή απόσταση από τον πλανήτη Κρόνο. Τα νέα στοιχεία επιβεβαιώνουν πολλές από τις συσχετίσεις που πρότεινε η Αστρολογία από τα βάθη των αιώνων.

Η δύναμη της αστρολογίας προέρχεται από τη συσσωρευμένη γνώση των αιώνων της έρευνας και της παρατήρησης, που αναπτύσσονται μέσα από μια απέραντη βάση δεδομένων μέσα σε μια βαθιά διαισθητική κατανόηση της ουσιαστικής φύσης του κόσμου, της συνείδησης και του περιβάλλοντος. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με επιστημονικές παρατηρήσεις, εφαρμοσμένα μαθηματικά και επιστημονικά στοιχεία, βοήθησαν του σύγχρονους αστρολόγους στην παραγωγή πολύτιμων ψυχολογικών, οικονομικών, ή προφητικών σχεδιαγραμμάτων.

Παρόμοια αστρολογικά άρθρα

Αστρολογία - Ορολογία

Αστρολογία - Ορολογία

H λέξη Αστρολογία προέρχεται από τις λέξεις "αστέρι" + λόγος, "λέξη".Η Αστρολογία ασχολείται με την παρατήρηση και τον υπολογισμό των κινήσεων των ουρανίων σωμάτων του ηλιακού μας συστήματος, με στόχο τον εντοπισμό των επιδράσεων τους πάνω στο χαρακτήρα, στη καθημερινή ζωή και στο μέλλον των ανθρώπων.

περισσότερα
Ωροσκόπιο - Αστρολογία

Ωροσκόπιο - Αστρολογία

Κατά γράμμα σημαίνει ¨Ένας χάρτης με τη μορφή που είχε ο ουρανός τη στιγμή που γεννηθήκαμε¨.

περισσότερα
Ζωδιακός Κύκλος

Ζωδιακός Κύκλος

Ζωδιακός, κατά γράμμα σημαίνει "κύκλος των ζώων".Οτιδήποτε βλέπουμε να κινείται στον ουρανό, φαίνεται να κινείται γύρω από τη Γη (για αυτό οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν τη Γη κέντρο του Σύμπαντος).

περισσότερα
Ωροσκόπος (ASC)

Ωροσκόπος (ASC)

Ωροσκόπος είναι το ζώδιο ή σημείο το οποίο ανατέλλει στον ορίζοντα τη στιγμή της γέννησης μας. Από αυτό αρχίζει το ωροσκόπιο μας & μπορούμε να το προσδιορίσουμε αν γνωρίζουμε την ακριβή ώρα γέννησης μας.

περισσότερα

Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις