αστρολογία

Τηλεφωνικές Αστρολογικές Προβλέψεις    Τηλεφωνικές Αστρολογικές Προβλέψεις   
5 Στοιχεία

5 Στοιχεία

Στη Κινέζικη Αστρολογία επάνω στον κύκλο των ζώων, υπάρχει ένας ακόμα κύκλος ,αυτός των 5 Στοιχείων. Τα πέντε στοιχεία αντιπροσωπεύουν του πέντε πλανήτες που παρατηρούσαν στους ουρανούς οι αρχαίοι Κινέζοι αστρονόμοι και τους οποίους ονόμασαν ως εξής :

-  Η Αφροδίτη είναι το Μέταλλο (χρυσός)
-  Ο Δίας είναι το Ξύλο
-  Ο Ερμής είναι το Νερό
-  Ο Άρης είναι η Φωτιά
-  Ο Κρόνος είναι η Γη

Σύμφωνα με τη Κινέζικη Αστρολογία, η θέση στον ουρανό
α) των πέντε πλανητών (στοιχείων),
β) του ήλιου, γ) της σελήνης,
δ) των κομητών και
ε) των Κινέζικων ζωδίων,
κατά τη στιγμή της γέννησης ενός ατόμου, καθορίζουν τη πορεία της ζωής του επάνω στη γη.

Τα πάντα στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων, σχετίζονται με αυτά τα πέντε στοιχεία. Αυτά εφαρμόζονται και στα χρώματα, τις εποχές στους ήχους, τα έτη, τους μήνες, τις ημέρες, τις ώρες και τα δευτερόλεπτα του κινεζικού ημερολογίου.
Έτσι, τα στοιχεία παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την προσωπικότητα μας & τις έμφυτες τάσεις μας, ενώ το ζώδιο μας δεν ορίζεται απλά π.χ. ως Πίθηκος ή Χοίρος, αλλά πρέπει να αναφέρεται και να εξετάζεται ως
Γη-Πίθηκος ή Φωτιά-Χοίρος.

Συσχέτιση Στοιχείων

Όταν τα 5 στοιχεία συνυπάρχουν αρμονικά μεταξύ τους, δρουν θετικά, ευεργετικά, για το αμοιβαίο κέρδος, φιλικά, στηρικτικά, ως εξής :

Το Μέταλλο παράγει το Νερό - Το Μέταλλο είναι η μητέρα του Νερού
Το Νερό δημιουργεί το Ξύλο - Το Νερό είναι η μητέρα του Ξύλου
Το Ξύλο δημιουργεί την Φωτιά - Το Ξύλο είναι η μητέρα της Φωτιάς
Η Φωτιά παράγει τη Γη - Η Φωτιά είναι η μητέρα της Γης
Η Γη παράγει το Μέταλλο - Η Γη είναι η μητέρα του ΜετάλλουΌμως κάθε στοιχεία έχει την ικανότητα να καταστρέψει, να νικήσει και να συντρίψει τα άλλα στοιχεία, ως εξής :
-  Το μέταλλο σπάει το Ξύλο
-  Το Ξύλο οργώνει τη Γη
-  Η Γη απορροφάει το Νερό
-  Το Νερό σβήνει τη Φωτιά
-  Η Φωτιά λιώνει το Μέταλλο

Συνεπώς κάθε στοιχείο είναι εχθρικό, και πολεμάει κάποιο άλλο ως εξής :

-  Το μέταλλο αποστρέφεται το Ξύλο
-  Το Ξύλο αποστρέφεται τη Γη
-  Η Γη αποστρέφεται το Νερό
-  Το Νερό αποστρέφεται τη Φωτιά
-  Η Φωτιά αποστρέφεται το Μέταλλο


Χαρακτηριστικά γνωρίσματα των πέντε στοιχείων

Μέταλλο

Οι άνθρωποι που έχουν σαν στοιχείο το μέταλλο επιθυμούν μια ζωή βασισμένη στην οργάνωση, τις αρχές και τη τάξη.
Είναι αποφασιστικοί και στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις, Αγαπούν τις ανέσεις και την καλή ζωή μέσα σε ένα καθαρό, τακτικό και ισορροπημένο περιβάλλον. Επιζητούν τη αναγνώριση από τους άλλους, κάποτε όμως, προτιμούν να τους αφήνουν ήσυχους.
Οι άλλοι τους κοιτάζουν με δέος για την ισχυρή τους προσωπικότητα και την αυτοπεποίθηση τους. Η ποιότητα είναι αυτό με το οποίο περιβάλλουν τη ζωή τους. Πρέπει να αποφεύγουν ξηρά μέρη.

Φωτιά

Άτομα που έχουν σαν στοιχείο τη φωτιά εκπέμπουν μαγνητισμό, είναι ελκυστικοί και ευπαρουσίαστοι. Είναι από τη φύση τους αρχηγοί και αποφασιστικοί.
Έχουν ζωντάνια, είναι υπερευαίσθητοι, συγκινούνται εύκολα, είναι ενθουσιώδεις, μισούν την απομόνωση και τη μοναξιά.
Πολλές φορές αφήνουν το ένστικτο να τους οδηγήσει. Βρίσκουν εύκολα και γρήγορα έξυπνες λύσεις, προσηλώνονται στον σκοπό τους και ερωτεύονται με πάθος. Πρέπει να αποφεύγουν μέρη όπου επικρατεί πολύ ζέστη.

Νερό

Οι άνθρωποι που έχουν το νερό σαν στοιχείο, εκπέμπουν μία ήρεμη γοητεία η οποία είναι και η μεγαλύτερη δύναμη τους. Είναι διανοούμενοι, φιλόσοφοι, επινοητικοί, δημιουργικοί και διπλωμάτες.
Είναι έξυπνοι, διαισθητικοί, αγαπούν τη μάθηση και τη γνώση. Έχουν μεγάλη ικανότητα πειθούς και πολλά επιχειρήματα να προβάλλουν. Χωρίς πολύ προσπάθεια κερδίζουν την εμπιστοσύνη, την αφοσίωση και την τρυφερότητα από τους άλλους. Πολλές φορές εξαιτίας της υπερβολικής ηρεμίας τους έχουν τη τάση να γίνονται παθητικοί και αντικείμενα εκμετάλευσης.
Πρέπει να αποφεύγουν τοποθεσίες με νερά (ποτάμια, λίμνες, θάλασσα).

Γη

Άτομα που έχουν σαν στοιχείο τη γη εκφράζουν ένα διπλό χαρακτήρα. Από τη μία έχουν υψηλά ιδανικά (ιδεαλιστές) ενώ από την άλλη είναι υπερβολικά φιλόδοξοι. Είναι σοφοί, γαλήνιοι και συνετοί. Θέλουν οι άλλοι να τους δείχνουν σεβασμό και επιζητούν τη κατανόηση και τη αγάπη προς το πρόσωπο τους. Οδηγούμενοι από τη λογική και λιγότερο από το συναίσθημα, προγραμματίζουν το μέλλον τους προκαταβολικά. Ελέγχουν τη μοίρα τους έως την τελευταία λεπτομέρεια. Ξέρουν τι θα συμβεί, προτού αυτό συμβεί. Έχουν το χάρισμα της πειθαρχίας και της αφοσίωσης στο στόχο έως ότου αυτός επιτελεστεί με επιτυχία και γι αυτό το λόγο κερδίζουν τον σεβασμό και τον θαυμασμό των άλλων. Πρέπει να αποφεύγουν τοποθεσίες με υγρασία ή ελώδεις εκτάσεις.

Ξύλο

Οι άνθρωποι που έχουν το Ξύλο σαν στοιχείο, είναι γεννημένοι καλλιτέχνες, τεχνίτες και μάστορες.


Είναι επιμελείς και αφοσιωμένοι στη δουλειά τους. Επιζητούν να είναι διαρκώς απασχολημένοι με κάτι, αναζητούν ευκαιρίες για ανάπτυξη και ανανέωση. Έχουν ανοιχτό και διεισδυτικό νου.
Είναι συμπονετικοί, στοργικοί και γενναιόδωροι σύντροφοι, φίλοι και συνάδελφοι. Έχουν αυτοπεποίθηση και μεθοδική σκέψη και τα καταφέρνουν πολύ καλά στις επιχειρήσεις.

Χρώματα των Στοιχείων

Τα στοιχεία συνδέονται παραδοσιακά με τα παρακάτω χρώματα :

-  Μαύρο για το Νερό
-  Πράσινο για το Ξύλο
-  Κόκκινο για τη Φωτιά
-  Καφέ για τη Γη
-  Άσπρο για το μέταλλο

Ωρες των Στοιχείων

Μέταλλο - 15:00 - 19:00
Νερό - 21:00 - 01:00
Ξύλο - 03:00 - 07:00
Φωτιά - 09:00 - 13:00
Γη - 01:00-03:00, 07:00-09:00, 13:00-16:00, 19:00-21:00

Παρόμοια αστρολογικά άρθρα

5 Στοιχεία

5 Στοιχεία

Στη Κινέζικη Αστρολογία επάνω στον κύκλο των ζώων, υπάρχει ένας ακόμα κύκλος,αυτός των 5 Στοιχείων. Τα πέντε στοιχεία αντιπροσωπεύουν του πέντε πλανήτες που παρατηρούσαν στους ουρανούς οι αρχαίοι Κινέζοι αστρονόμοι και τους οποίους ονόμασαν ως...

περισσότερα
Κινέζικη Αστρολογία

Κινέζικη Αστρολογία

Ο μύθος αναφέρει ότι ο Βούδας με την ευκαιρία του κινέζικου νέου έτους, κάλεσε ολόκληρο το ζωικό βασίλειο να τον επισκεφτεί για μία συνεδρίαση. Καθόρισε ως μέρα του συνεδρίου την πρώτη ημέρα του χρόνου αλλά μόνο 12 ζώα υπάκουσαν στο κάλεσμα του. Αυτά ήταν με τη σειρά που εμφανίστηκαν : ο Αρουραίος, το Βόδι, η Τίγρης, ο Λαγός, ο Δράκος, το Φίδι, το Άλογο, ο Τράγος, ο Πίθηκος, ο Πετεινός, ο Σκύλος και ο Χοίρος.

περισσότερα
Yin-Yang

Yin-Yang

Το σύμβολο Yin-Yang που το βλέπουμε αποτυπωμένο σε μπλούζες, σε κολιέ, μπρελόκ ή δαχτυλίδια, ασκεί μαγνητισμό και ακαταμάχητη γοητεία σε εκατομμύρια ανθρώπους, σε ολόκληρο το κόσμο.

περισσότερα
Χαρακτηριστικά Κινέζικων Ζωδίων (συνέχεια)

Χαρακτηριστικά Κινέζικων Ζωδίων (συνέχεια)

Είναι κοινωνικός, ευγενικός, επιλέγει με προσοχή τους αληθινούς του φίλους, είναι φιλόδοξος, του αρέσει η διασκέδαση και τα πάρτι αλλά μπορεί να είναι και ιδιαίτερα μοναχικό άτομο. Πραγματοποιεί τα όνειρα και τους στόχους του με τίμιο τρόπο και σκληρή δουλειά. Είναι πονηρός και δύσκολα θα τον κοροϊδέψει κάποιος.

περισσότερα

Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις