αστρολογία

Τηλεφωνικές Αστρολογικές Προβλέψεις    Τηλεφωνικές Αστρολογικές Προβλέψεις   
Ζώδια Αιγόκερως

Ζώδια Αιγόκερως

Αιγόκερως (από 22 Δεκεμβρίου έως 20 Ιανουαρίου)

Η ταυτότητα του Αιγόκερου

Στοιχείο : Γη
Ποιότητα : Παρορμητική
Ιδιότητα : Θηλυκό
Πλανήτης : Κρόνος
Χρώμα : Σκούρο πράσινο, μαύρο, όλες οι σκούρες αποχρώσεις
Πέτρα : Ρουμπίνι, όνυχας, γρανίτης
Σημείο σώματος : Οστά
Χώρα : Ινδία, Μεξικό. Χώρες της Βαλτικής
Πόλη : Οξφόρδη
Τυχεροί αριθμοί : 3,5,7,8,14
Λουλούδια : Κισσός, Παπαρούνες
Μέταλα : Μόλυβδος
Τυχερές ημέρες : Τρίτη, Σάββατο
Επάγγελμα : Δικαστής, τραπεζικός, δημόσιος υπάλληλος δάσκαλος, ζωγράφος, πολιτικός, επιχειρηματίας, λογιστής, δικηγόρος, γιατρός, μουσικός
Θετικά στοιχεία : Είναι άτομο εργατικό πειθαρχημένο και επιμελές
Αρνητικά στοιχεία : Απαισιόδοξος, υστερόβουλος και μικρόψυχος

Διάσημοι Αιγόκεροι

Έλληνες : Γιάννης Τσαρούχης, Γιώργος Ράλλης, Παντελής Ζερβός, Γιάννης Καννελόπουλος

Ξένοι : Φέι Ντάναγουέι, Έλβις Πρίσλεϋ, Άβα Γκάρντνερ, Ντάίαν Κήτον, Κάρυ Γκραντ, Ζαν Ντ΄Αρκ, Χάφρει Μπόγκαρτ, Έντγκαρ Άλαν Πόε, Κέπλερ, Νεύτωνας, Βενιαμίν Φρανγκλίνος, Κίπλινγκ, Σταλιν, Άντονυ Χόπκινς, Μαο Τσε Τούνγκ, Ισαάκ Ασίμοβ, Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν, Μοχάμεντ Άλι, Κέβιν Κόστνερ.enturer, Novelist
Ο Αιγόκερως είναι το δέκατο από τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου και αντιπροσωπεύει άτομα φιλόδοξα, συνετά και αξιόπιστα.

Τυπικά Χαρακτηριστικά

Ο χαρακτηρισμός ¨ψυχρός υπολογιστής¨ εκφράζει κατάλληλα τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς τους Αιγόκερου. Οι Αιγόκεροι είναι αποφασιστικοί και προγραμματίζουν λεπτομερώς την κάθε τους κίνηση. Η σκληρή δουλειά δεν τους φοβίζει. Αντιθέτως, ευτυχία για τον Αιγόκερω σημαίνει σκληρή εργασία. Σε όλους τους τομείς της ζωής τους, προγραμματίζουν με επιμέλεια κάθε τους βήμα και κάνουν προσεκτικές κινήσεις έως ότου εκπληρώσουν τους σκοπούς τους. Στην εργασία, αποβλέπουν συνεχώς σε μία αύξηση του μισθού τους ή μία προαγωγή. Είναι οι υλιστές του ζωδιακού κύκλου.

Έχουν πνεύμα υπερβολικά πρακτικό, και είναι έντονα πειθαρχημένοι. Αν δεν πετύχουν τους σκοπούς τους γίνονται επίμονοι και κλειστοί. Καταφέρνουν να υπερνικούν τις δυσκολίες με το πείσμα, τη δύναμη και την αποφασιστικότητα τους.
Κύρια χαρακτηριστικά της προσωπικότητας τους είναι η συστολή, η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια. Είναι συγκρατημένοι και εσωστρεφείς αλλά σε ανύποπτο χρόνο μπορεί να δείξουν ένα αυθορμητισμό και μία παρόρμηση που ξαφνιάζει. Συνήθως ο Αιγόκερως αποζητά την απομόνωση, είναι ντροπαλός και ρεαλιστής. Είναι αγχώδης και περισσότερο από κάθε άλλο ζώδιο ρέπει προς την κατάθλιψη. Για την ακρίβεια οι Αιγόκεροι είναι τόσο απαισιόδοξοι ώστε χρειάζονται κάποιον κοντά τους να τους επαναλαμβάνει συνεχώς ότι πρέπει να χαρούν τη ζωή. Αγωνίζονται ενάντια στον αρνητισμό και την κατάθλιψη ολόκληρη τη ζωή τους. Εντούτοις δεν αφήνουν τους άλλους να ανακαλύψουν αυτή τους την αδυναμία.

Θετικές πλευρές της προσωπικότητας των Αιγόκερων αποτελεί το γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένοι πνευματικά, είναι ώριμοι και έχουν έντονη την αίσθηση της πειθαρχίας και του χιούμορ. Επίσης αντέχουν πολύ την ταλαιπωρία αν χρειαστεί. Είναι εξαιρετικά ορθολογιστές και σοβαροί.

Στις σχέσεις τους με το άλλο φύλο οι Αιγόκεροι βρίσκουν αρκετή δυσκολία εξαιτίας της αδυναμίας επικοινωνίας που οφείλεται στη συστολή τους ή στην υποβαθμισμένη σημασία που δίνουν στις σχέσεις τους σε σύγκριση με τις οικονομικές τους επιδιώξεις. Έτσι οι Αιγόκεροι υποφέρουν συχνά από μοναξιά. Όταν κάνουν σχέση είναι σταθεροί, αφοσιωμένοι και πιστοί αλλά καθόλου διαχυτικοί ή εκδηλωτικοί.

Παρόμοια αστρολογικά άρθρα

Ζώδια Υδροχόος

Ζώδια Υδροχόος

Ο Υδροχόος είναι το ενδέκατο από τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου που κατέχει δύναμη, σθένος έχει ισχυρό μυαλό και είναι πρακτικά αήττητος. Οι Υδροχόοι διαπνέονται από ιδεαλιστικές αρχές.

περισσότερα
Ζώδια Λέων

Ζώδια Λέων

Ως το πέμπτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, ο Λέoντας αντιπροσωπεύει το πέμπτο στάδιο στην εξέλιξη του ατόμου και τη θέση του στον κόσμο. Εδώ, δίνεται ώθηση στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας ως κυρίαρχης ανάγκης. Έτσι ο Λέοντας είναι ο δημιουργικός και οργανωτικός τύπος του ζωδιακού κύκλου.

περισσότερα
Ζώδια Καρκίνος

Ζώδια Καρκίνος

Ο Καρκίνος είναι το τέταρτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και σηματοδοτεί την αρχή του καλοκαιριού. Διακρίνεται για την ευαισθησία, την καλοσύνη, τη γρήγορη αντίληψη και το έντονα φιλοσοφικό του πνεύμα.

περισσότερα
Ζώδια Κριός

Ζώδια Κριός

Ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και σηματοδοτεί την αρχή του νέου αστρολογικού έτους. Συσχετίζεται με την εποχή της άνοιξης και την αρχή της ζωής. Είναι επίσης γνωστό ως ζώδιο του Πρωτοπόρου και του Πολεμιστή.

περισσότερα

Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις