αστρολογία

Τηλεφωνικές Αστρολογικές Προβλέψεις    Τηλεφωνικές Αστρολογικές Προβλέψεις   
Ο ρόλος των Πολύτιμων Λίθων στην τύχη & την υγεία

Ο ρόλος των Πολύτιμων Λίθων στην τύχη & την υγεία


Ρουμπίνι | Μαργαριτάρι | Κόκκινο Κοράλλι |Σμαράγδι | Κίτρινο Ζαφείρι | Διαμάντι | Μπλε Ζαφείρι

Ρουμπίνι

Το ρουμπίνι αντιπροσωπεύει τον ήλιο και ανήκει στην κατηγορία των ακριβών πολύτιμων λίθων με κόκκινους χρωματισμούς. Είναι μία θερμή πέτρα και συνιστάται ιδιαίτερα σε άτομα που ανήκουν στο ζώδιο του Λέοντα.

Τύχη : Λέγεται ότι το ρουμπίνι δίνει δύναμη, φήμη, πλούτο & σθένος. Ιστορικά είναι σύμβολο της αγάπης, του πάθους & του μυστηρίου. Όταν κάποιος φοράει ρουμπίνι συνήθως ευλογείται με πολλά παιδιά και του δίνεται η ευκαιρία να ανέλθει κοινωνικά. Γίνεται άφοβος, και προστατεύεται από τη κατάθλιψη και τις καταστροφές. Επίσης ενισχύεται η δύναμη της θέληση και αποκτά μεθοδικότητα.

Όμως, ένα ελαττωματικό ρουμπίνι, ή ένα ρουμπίνι με μαύρες αποχρώσεις μπορεί να φέρει προβλήματα σε αυτόν που το φοράει. Η πέτρα που έχει ένα κόκκινο σημάδι που ξεχωρίζει προκαλεί φιλονικίες και διαφωνίες. Πιστεύεται ότι εάν το ρουμπίνι χάσει το χρώμα του, αυτός που τη φοράει βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο. Εάν επανακτήσει το χρώμα του, τότε έχει αποτραπεί η καταστροφή.

Υγεία :
Το ρουμπίνι βοηθά στην θεραπεία του έλκους, του πυρετού και των ρευματισμών. Παρατεταμένη χρήση όμως μπορεί να προκαλέσει φαγούρα αϋπνίες και φλεγμονές. Δεν συνιστάται η χρήση τους σε γυναίκες γιατί μπορεί να χαλάσει την στιλπνότητα του σώματος τους. Πέτρα με κακής ποιότητας χρωματισμό φέρνει στον ιδιοκτήτη του κακή υγεία και έλλειψη ζωτικότητας. Πιστεύεται ότι ρουμπίνι με πολλά ραγίσματα μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θάνατο.

Ιδιότητες του ρουμπινιού :

Όταν το ρουμπίνι εκπέμπει κόκκινες ακτίνες στο φως του ήλιου ή λάμπει στο σκοτάδι, θεωρείται άριστης ποιότητας πέτρα. Υψηλής ποιότητας είναι και το ρουμπίνι που όταν το τρίψεις επάνω σε πέτρα δεν χάνει καθόλου από το βάρος του. Ελαττωματικό θεωρείται ένα ρουμπίνι όταν είναι θαμπό, χωρίς λαμπρότητα, όταν έχει ασαφείς και όχι καθαρούς χρωματισμούς, μαύρο καπνισμένο χρώμα και όταν έχει ραγίσματα.

Μαργαριτάρι
Το μαργαριτάρι χρησιμοποιείται για να εξαλείψει τα κακές επιδράσεις του φεγγαριού. Είναι μία ¨ψυχρή πέτρα¨ και ως τέτοια ελέγχει την ορμητική ιδιοσυγκρασία τονώνει τη γρήγορη αντίληψη για τα πράγματα και συνιστάται σε άτομα που ανήκουν στο ζώδιο του Καρκίνου.

Τύχη : Το Μαργαριτάρι εξασφαλίζει ευτυχισμένη συζυγική ζωή και προστασία από τη χηρεία. Ενισχύει τις διανοητικές & πνευματικές ικανότητες, ηρεμεί τον εκνευρισμό και βοηθά στην επίτευξη διανοητικής σταθερότητας και ισορροπίας. Ένα μαργαριτάρι χωρίς κηλίδες, ξεπλένει τις αμαρτίες και παρέχει ζωντάνια. Αυξάνει επίσης τη σεξουαλική δύναμη και προστατεύει από τη κατάθλιψη και τη μελαγχολία. Το μαργαριτάρι που εκπέμπει κίτρινη λάμψη φέρνει πλούτο ενώ ένα κοκκινωπό μαργαριτάρι ενδυναμώνει την ευφυΐα. Εκείνος που συνηθίζει να φοράει άσπρο μαργαριτάρι θα αποκτήσει φήμη και δόξα ενώ εκείνος που φοράει μαργαριτάρι σε μπλε χρώμα απολαμβάνει καλή τύχη. Το στενόμακρο και όχι στρογγυλό μανιτάρι κάνει αυτόν που το φοράει ανόητο ή ηλίθιο. Όταν η μια πλευρά του μαργαριταριού σπάσει μπορεί να υπάρξει απώλεια οικονομικών πόρων. ενώ όταν είναι επίπεδο φέρνει κακό όνομα για αυτόν που το φοράει.

Το μαργαριτάρι είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στις γυναίκες καθώς αυξάνει τη λάμψη του προσώπου τους κάνοντας τις να δείχνουν πιο όμορφες και κρατώντας το πρόσωπο τους νέο στο πέρασμα των χρόνων.

Υγεία :
Το μαργαριτάρι βοηθά στην ανακούφιση από το βήχα & τον πυρετό, ηρεμεί τα νεύρα, και αποτοξινώνει τον οργανισμό από βλαβερές ουσίες. Όταν το μαργαριτάρι δεν έχει λάμψη, λέγεται ότι αυτό μικραίνει τη ζωή, ενώ στην αντίθετη περίπτωση βοηθάει στην θεραπεία ασθενειών όπως καρδιακά προβλήματα, γυναικολογικά και ασθένειες ματιών.

Ιδιότητες του Μαργαριταριού
Άριστης ποιότητας είναι το μαργαριτάρι με τέλειες κυκλικές αναλογίες, βάρους 2, 4, 6 και/ή 9 γραμμάρια που εκπέμπει λάμψη και ακτινοβολία. Ελαττωματικό θεωρείται ένα μαργαριτάρι όταν έχει ρωγμές στην επιφάνεια, κηλίδες και δεν εκπέμπει λάμψη.
Οι καλές ιδιότητες του μαργαριταριού αποκτούν ιδιαίτερη δύναμη όταν φοριέται στο τέταρτο δάχτυλο του δεξιού χεριού την Δευτέρα και συνοδεύεται από ασήμι.

Κόκκινο Κοράλλι
Το κόκκινο Κοράλλι είναι μία ¨θερμή¨ πέτρα και ως τέτοια λέγεται ότι διοχετεύει θάρρος, κουράγιο και δύναμη σε αυτόν που τη φοράει. Συνιστάται περισσότερο σε άτομα που ανήκουν στα ζώδια του Κριού και του Σκορπιού.

Τύχη : Το κόκκινο Κοράλλι Coral ανώτερη ποιότητας εξασφαλίζει στον ιδιοκτήτη του υλική ευημερία και τον προστατεύει από πονηρά πνεύματα. Του δίνει τη δύναμη να κυριαρχήσει ενάντια στους εχθρούς του, πάθος και αποφασιστικότητα.

Υγεία :
Το κόκκινο Κοράλλι καταπολεμά τις αρνητικές επιδράσεις του Άρη που επιφέρει αρρώστιες όπως πυρετός, βήχας, χολή, ευλογιά και ιλαρά. Επίσης επιδρά κατασταλτικά στους ισχυρούς πονοκέφαλος και στην απώλεια ζωτικότητας και βοηθάει στη θεραπεία αρρωστιών τους αίματος. Το κόκκινο κοράλλι προστατεύει από κακά όνειρα ή εφιάλτες. Θεωρείται ότι το γνήσιο κόκκινο Κοράλλι ειδοποιεί τον ιδιοκτήτη του σχετικά με τον ερχομό μίας σοβαρής ασθένειας, αλλάζοντας το χρώμα του.

Ιδιότητες του Κόκκινου Κοραλλιού
Ένα κοράλλι ανώτερης ποιότητας τελείως κυκλικό ή οβάλ σχήμα, έχει απολύτως αρμονική μορφή, δεν έχει καμία τρύπα, η επιφάνεια του είναι ομαλή. Αντίθετα ένα ελαττωματικό κοράλλι ενδέχεται να έχει μαύρα ή άσπρα σημάδια στην σύνθεση του, ρωγμές ή να υπάρχουν περισσότερες της μίας χρωματικές σκιάσεις στην επιφάνεια του.

Σμαράγδι
Το Σμαράγδι που έχει συνήθως ανοιχτό ή σκούρο πράσινο χρώμα είναι μία ¨θερμή¨ πέτρα και συνιστάται συνήθως σε άτομα που ανήκουν στα ζώδια των Διδύμων και του Παρθένου. Χρησιμοποιείται για να εξαλείψει τις κακές επιδράσεις του πλανήτη Ερμή. Συνδέεται με ικανότητες που αφορούν τον εγκέφαλο, τη μνήμη, τη διαίσθηση και τη δυνατότητα για μάθηση.

Τύχη : Το Σμαράγδι εκπέμπει πράσινες ακτίνες που απελευθερώνουν το χρώμα του γήινου στοιχείου που ενισχύει την ευφυΐα και προστατεύει από το κακό. Όταν φοριέται από γυναίκες, τις βοηθά να βρουν την αληθινή αγάπη ενώ από άνδρες, τους βοηθά να βρουν μία πολύ καλή σύζυγο. Εάν δοθεί από έναν εραστή στον άλλο και η αγάπη μεταξύ τους σβήσει, τότε πολύ πιθανόν το χρώμα και η φωτεινότητα του σμαραγδιού να εξασθενίσει. Επίσης το σμαράγδι αυξάνει τον πλούτο του ιδιοκτήτη του, φέρνει ήρεμη και ευτυχισμένη διάθεση και τον ευλογεί με πολλά παιδιά. Ταιριάζει επίσης σε άτομα με ευαίσθητο και εσωστρεφή χαρακτήρα.

Υγεία : Ένα σμαράγδι με σοβαρές ατέλειες (ραγίσματα, σημάδια) μπορεί να γίνει αιτία τραυματισμών. Ένα καλής ποιότητας σμαράγδι είναι κατάλληλο για το πονοκέφαλο, τη νευραλγία, τη γρίπη, καρδιακά προβλήματα, τη πίεση το έλκος και το καρκίνο. Κυβερνά το κεντρικό νευρικό σύστημα, κοιλία, ομιλία, γλώσσα, μάτια, πνεύμονες, Θεωρείται επίσης ευεργετικό για την καλή όραση. Εξασφαλίζει ασφαλή και ανώδυνη γέννα στις έγκυες γυναίκες. Είναι επίσης χρήσιμο για τη διάρροια, τη δυσεντερία, τη γαστρίτιδα, το άσθμα, την αϋπνία.

Ιδιότητες του Σμαραγδιού
Το σμαράγδι είναι ένας ιδιαίτερα ακριβός λίθος. Τα περισσότερα σμαράγδια έχουν ρωγμές που μειώνουν την αξία τους. Είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς ένα τέλειο σμαράγδι. Πάντως, ένα καλής ποιότητας σμαράγδι είναι διάφανο, εκπέμπει φωτεινές ακτίνες και δεν έχει σημάδια στην επιφάνεια του. Ένα ελαττωματικό σμαράγδι είναι θαμπό, έχει ραγίσματα και σημάδια, το χρώμα του είναι απροσδιόριστο ή έχει διπλό χρωματισμό.

Κίτρινο Ζαφείρι
Το Κίτρινο ζαφείρι είναι μία ¨ψυχρή¨ πέτρα που δρα ευεργετικά απορροφώντας τα καλά στοιχεία που τόσο γενναιόδωρα εκπέμπει ο πλανήτης Δίας. Συνιστάται σε άτομα που ανήκουν στα ζώδια του Τοξότη & των Ιχθύων για τα οποία τονίζουμε ότι η χρήση του παίζει ευεργετικό ρόλο στη βελτίωση των ιδιαίτερων πνευματικών και ηθικών ιδιοτήτων.

Τύχη : Ένα καλής ποιότητας κίτρινο Ζαφείρι, λέγεται ότι έχει σαν αποτέλεσμα την οικονομική άνοδο, την υλική ευημερία, τη φήμη, το καλό όνομα, την εκτίμηση από τους άλλους και την επιτυχία του ιδιοκτήτη του. Επίσης φέρνει μακροζωία σε αυτόν που το φοράει και τον προστατεύει από το κακά πνεύματα. Τον ευλογεί με παιδιά και ικανοποιεί όσους αγαπούν την ποικιλία και την αλλαγή. Αντίθετα, μια πέτρα με ρωγμές προκαλεί τις απειλές ή την κλοπή, ενώ όταν δεν είναι λαμπερή και διαφανής δημιουργεί εχθρούς και προκαλεί τη δυσαρμονία στην οικογένεια.

Υγεία : Το κίτρινο Ζαφείρι έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες, όμως ένα ελαττωματικό κίτρινο ζαφείρι μπορεί να είναι αιτία μεγάλων προβλημάτων υγείας. Μια γαλακτώδης πέτρα προκαλεί τραυματισμούς. Όταν υπάρχει το σχήμα του "ιστού αράχνης" στην επιφάνεια της προκαλούνται στομαχικές αναταραχές, ενώ όταν έχει κόκκινα σημάδι καταστρέφει τον πλούτο. Ένα κίτρινο ζαφείρι με βαθούλωμα προκαλεί ανησυχία και διακυβεύει την ηρεμία του μυαλού.

Ιδιότητες του κίτρινου Ζαφειριού
Ένα κίτρινο Ζαφείρι ανώτερης ποιότητας έχει αρμονική μορφή, δεν έχει καμία τρύπα, και επιφάνεια του είναι ομαλή. Αντίθετα μια ελαττωματική πέτρα ενδέχεται να έχει κόκκινα σημάδια, βαθουλώματα, μαύρα ή άσπρα σημάδια στην σύνθεση του και ραγίσματα.

Διαμάντι
Το Διαμάντι έχει τη μεγαλύτερη αξία από όλες τις πολύτιμες πέτρες. Είναι μία ¨Θερμή¨ πέτρα και χρησιμοποιείται για να εξαλείψει τις αρνητικές επιδράσεις του πλανήτη Αφροδίτη. Συνιστάται σε άτομα που ανήκουν στα ζώδια του Ταύρου & του Ζυγού.

Τύχη : Το διαμάντι βοηθάει στη βελτίωση της εικόνας και της φήμης. Εμπνέει την καλοσύνη την πρακτικότητα, την υπομονή και την καλλιτεχνική δημιουργία και αφαιρεί τις κακές και τρομακτικές σκέψεις. Βελτιώνει τη οικονομική κατάσταση αυτού που το φοράει και τον βοηθάει να έχει ηρεμία πνεύματος. Επίσης ενισχύει τη σεξουαλική δύναμη. Το διαμάντι με κόκκινη ή κίτρινη χροιά λέγεται ότι είναι ευεργετικό και ευνοϊκό για τους πολιτικούς ηγέτες και τους διευθυντές επιχειρήσεων. Ένα διαμάντι κίτρινο πλημμυρίζει τον κάτοχο του με επιτυχία και υλική ευημερία .Το διαμάντι λευκού χρώματος ή απόχρωσης είναι κατάλληλο για όσους ασχολούνται με θρησκευτικές, κοινωνικές και πνευματικές υποθέσεις. Οι γυναίκες που επιθυμούν να γεννήσουν αγόρι πρέπει να φορέσουν ένα ακηλίδωτο άσπρο διαμάντι που συνοδεύεται από λεπτές αποχρώσεις του μαύρου. Επίσης το διαμάντι προστατεύει από τις κακές επιρροές των κακών πνευμάτων, Ένα ελαττωματικό διαμάντι μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες σε αυτόν που το φοράει ενώ το λευκό διαμάντι με τη μορφή νησιού (ακανόνιστες άκρες) καταστρέφει τον πλούτο και την ευτυχία.

Υγεία : Το διαμάντι βοηθάει στην αντιμετώπιση του διαβήτη, ασθενειών των γεννητικών οργάνων σε δερματολογικά και γυναικολογικά προβλήματα. Το διαμάντι που έχει πολλά μικρά σημαδάκια στην επιφάνεια του μπορεί να φέρει ακόμα και τον θάνατο σε αυτόν που το φοράει. Εάν υπάρχει ρύπος ή σκόνη στις γωνίες ή στο κέντρο του διαμαντιού, μπορεί επίσης να φέρουν ατυχία σε αυτόν που το φοράει.

Ιδιότητες του Διαμαντιού
Το διαμάντι με τις πιο ευεργετικές ιδιότητες είναι άχρωμο με μπλε χροιά, εκπέμπει γαλάζιες και κόκκινες φωτεινές ακτίνες και δεν έχει καθόλου σημάδια
Η εμφάνιση ενός πολύ μικρού μαύρου σημαδιού στην επιφάνεια του διαμαντιού, αποτελεί σοβαρή ρωγμή που μειώνει η καταστρέφει την ευεργετική αξία του διαμαντιού. Μικρά άσπρα σημαδάκια είναι αποδεκτά.

Μπλε Ζαφείρι
Το μπλε ζαφείρι είναι μία ¨ψυχρή¨ πέτρα που δρα ευεργετικά ενάντια στις κακές επιρροές του Κρόνου και συνιστάται σε άτομα που ανήκουν στα ζώδια του Αιγόκερου και του Υδροχόου

Τύχη : Ένα μπλε ζαφείρι δεν πρέπει ποτέ να φορεθεί χωρίς δοκιμή. Λέγεται ότι εάν ταιριάζει σε αυτόν που το φοράει, έχει την μαγική δύναμη να τον ανυψώσει σε θέσεις ανώτερες της κοινωνικής του θέσης. Είναι τόσο ισχυρό που η άριστη ποιότητας πέτρα αν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να ανακουφίσει από την κακοτυχία και να φέρει πλούτο, δύναμη και δόξα. Δίνει επίσης ενέργεια, μακροζωία και ασφάλεια στη ζωή. Κατάλληλο για πιο χαρούμενη και ήρεμη διάθεση, αγάπη, ευτυχία και απόκτηση υψηλών ηθικών και πνευματικών αξιών. Αποκαθιστά τον χαμένο πλούτο και την ιδιοκτησία όμως όταν είναι ελαττωματικό μπορεί να προκαλέσει δυστυχία. Πέτρα με δύο διαφορετικούς χρωματισμούς μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα από παλιούς εχθρούς, ενώ μια πέτρα με θαμπάδα προκαλεί τον κίνδυνο και ανησυχίες στους οικείους του ιδιοκτήτη της. Το μπλε ζαφείρι προειδοποιεί τον ιδιοκτήτη του σχετικά με οποιαδήποτε απειλή συνωμοσίας ή επίθεσης από εχθρό, αλλάζοντας χρώμα.

Υγεία : Πιστεύεται ότι θεραπεύει λιποθυμικές κρίσεις, διανοητικές διαταραχές, κώφωση και τη φαλάκρα. Όμως ένα ζαφείρι με άσπρες γραμμές, είναι κακό για τα μάτια. Η υπόλευκη (γαλακτώδης) πέτρα μπορεί να προκαλέσει φτώχια ενώ ένα μπλε ζαφείρι με ρωγμές μπορεί να φέρει ατυχήματα σε αυτόν που το φοράει.

Ιδιότητες του Μπλε Ζαφειριού

Ένα μπλε Ζαφείρι άριστης ποιότητας έχει αρμονία στην μορφή του, δεν έχει καμία τρύπα, και επιφάνεια του είναι ομαλή. Αντίθετα μια ελαττωματική πέτρα ενδέχεται να βαθουλώματα και ραγίσματα.

Παρόμοια αστρολογικά άρθρα

Ο ρόλος των Πολύτιμων Λίθων στην τύχη & την υγεία

Ο ρόλος των Πολύτιμων Λίθων στην τύχη & την υγεία

Το ρουμπίνι αντιπροσωπεύει τον ήλιο και ανήκει στην κατηγορία των ακριβών πολύτιμων λίθων με κόκκινους χρωματισμούς. Είναι μία θερμή πέτρα και συνιστάται ιδιαίτερα σε άτομα που ανήκουν στο ζώδιο του Λέοντα.

περισσότερα
Ζώδια ημιπολύτιμοι λίθοι και μέταλλα

Ζώδια ημιπολύτιμοι λίθοι και μέταλλα

Εκτός των κύριων πολύτιμων λίθων, στα ζώδια ταιριάζουν και ημιπολύτιμοι λίθοι καθώς επίσης και μέταλλα.

περισσότερα
Θεραπεία με πολύτιμους λίθους

Θεραπεία με πολύτιμους λίθους

Από το 1499 π.χ. οι άνθρωποι έχουν αποδώσει στους πολύτιμους λίθους μαγικές ιδιότητες, θεωρώντας ότι ορισμένοι από αυτούς έχουν μοναδικές θεραπευτικές δυνάμεις.

περισσότερα

Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις