αστρολογία

Τηλεφωνικές Αστρολογικές Προβλέψεις    Τηλεφωνικές Αστρολογικές Προβλέψεις   
Χαρακτηριστικά Κινέζικων Ζωδίων (συνέχεια)

Χαρακτηριστικά Κινέζικων Ζωδίων (συνέχεια)

Άλογο ... ο Εύγλωτος

Ταιριάζει με : Τίγρη, Τράγο, Σκύλο
Δεν ταιριάζει με : Αρουραίο, Βόδι, Πίθηκο
Εποχή : Μέσα καλοκαιριού
Δυτικό ζώδιο : Δίδυμοι
Πλανήτης : Ερμής
Τυχερή πέτρα : Βήρυλλος
Κοσμική δύναμη : Yang
Διάσημα Άλογα : Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, Λένιν, Νέλσον Μαντέλα, Νίλ 'Αρμστρονγκ, Ιγκόρ Στραβίνσκυ

Θετικά Χαρακτηριστικά :
Δημοφιλής, κοινωνικός, η ψυχή της παρέας, δουλευτής, γρήγορος, χαρούμενος και έμπιστος.
Επίσης είναι κομψός, βοηθάει στην ανάγκη όσους τον χρειάζονται, είναι μεγαλόψυχος, γενναιόδωρος, και ευφράδης. Είναι άτομο ισορροπημένο, διαθέτη ιδιαίτερη χάρη.

Αρνητικά χαρακτηριστικά :
Εκνευρίζεται εύκολα, είναι ανυπόμονος, και δεν δέχεται συμβουλή. Σκέφτεται μόνο τις δικές του ανάγκες και δεν λογαριάζει τις ανάγκες και τα ¨θέλω¨ των άλλων. Αλλάζει εύκολα διάθεση, μιλάει πολύ και δεν μπορεί να κρατήσει ένα μυστικό.

Ερωτική Ζωή :
Έχει αδυναμία στο αντίθετο φύλο, γίνεται σπουδαίος εραστής αλλά επειδή θέλει την ελευθερία του, οι σχέσεις του δεν κρατάνε πολύ. Τείνει να παντρευτεί και να χωρίσει νέος.

Επαγγελματικός τομέας:
Αντέχει τη σκληρή δουλειά, είναι πολύ ικανός στην ομαδική εργασία, γενικά θα επιτύχει σε οποιοδήποτε τομέα επιλέξει να εργαστεί αλλά αποδίδει ιδιαίτερα στις δημόσιες σχέσεις, στον τουρισμό και το εμπόριο. Είναι ικανός όταν κάνει τη δική του δουλειά.

Χρήσιμη Συμβουλή :
Τα άλογα πρέπει να μάθουν να είναι περισσότερο υπομονετικά και να υπολογίζουν τα αισθήματα των οικείους τους, γιατί μπορεί να τους πληγώσουν ανεπανόρθωτα.

Τράγος ... ο Καλλιτέχνης

Ταιριάζει με : Λαγό, Άλογο, Χοίρο
Δεν ταιριάζει με : Τίγρη, Πετεινό
Εποχή : Τέλος καλοκαιριού
Δυτικό ζώδιο : Καρκίνος
Πλανήτης : Σελήνη
Τυχερή πέτρα : Σμαράγδι
Κοσμική δύναμη : Yin
Διάσημοι Τράγοι : Μιχαήλ Κορμπατσώφ, Μπενίτο Μουσολίνι

Θετικά Χαρακτηριστικά :
Δημιουργικός, ευαίσθητος, γοητευτικός, κομψός, ήσυχος, υπομονετικός, προσαρμόζεται εύκολα και είναι γεννημένος καλλιτέχνης. Κάνει εύκολα φίλους, είναι ευγενής, συμπονετικός και τρυφερός.

Αρνητικά χαρακτηριστικά :
Είναι ευμετάβλητος και δύσθυμος (περισσότερο από κάθε ζώδιο στο Κινέζικο ωροσκόπιο). Όταν είναι συναισθηματικά φορτισμένος αγχώνεται και απογοητεύεται εύκολα. Μερικές φορές γίνεται τόσο απαισιόδοξος ώστε αναρωτιέται αν αξίζει να ζει κανείς. Επίσης, μπορεί να είναι τεμπέλης και αναποφάσιστος.

Ερωτική Ζωή :
Είναι ρομαντικοί, τρυφεροί, αγαπούν τις σταθερές σχέσεις και τη δέσμευση. Ό άνδρας γίνεται καλός σύζυγος αλλά απαιτητικός και λίγο σωβινιστής. Η γυναίκα γίνεται καλή σύζυγος και μητέρα αλλά χρειάζεται επιβεβαίωση από τον σύζυγο για να είναι ευχαριστημένη. Γενικά σαν σύντροφοι εκδηλώνουν ανασφάλεια.

Επαγγελματικός τομέας :
Η συγγραφή, ο χορός, η μουσική , η ομορφιά και η διακόσμηση είναι μερικά επαγγέλματα που ταιριάζουν σε αυτό το ζώδιο. Επίσης επειδή έχουν την καλλιτεχνική φλέβα μέσα τους, επαγγελματικά μπορούν να ασχοληθούν με επιτυχία με τη ζωγραφική ενώ η αγάπη του για το μυστικισμό μπορεί να εκφραστεί μέσα από το επάγγελμα του αστρολόγου. Πετυχαίνουν στον επαγγελματικό τομέα προχωρώντας με αργά και σταθερά βήματα εξαιτίας της υπομονής και επιμονής τους. Αντίθετα αν αποτύχουν, η αιτία θα είναι η παροιμιώδης ανοργανωσιά τους.

Χρήσιμη Συμβουλή :
Καλό θα ήταν να μην έχουν τόσο μεγάλη εμμονή με την εμφάνιση τους γιατί κινδυνεύουν να γίνουν ναρκισσιστές.

Πίθηκος ... ο Πολύστροφος

Ταιριάζει με : Αρουραίο, Τίγρη, Δράκο, Πίθηκο, Χοίρο
Δεν ταιριάζει με : Άλογο
Εποχή : Αρχές Φθινοπώρου
Δυτικό ζώδιο : Λέοντας
Πλανήτης : Ήλιος
Τυχερή πέτρα : Σμαράγδι
Κοσμική δύναμη : Yang
Διάσημοι Πίθηκοι : Mπέτυ Ντέιβις, Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Κάρολος Ντίκενς, Λεοναρντο Ντα
Βίντσι, Ελεανόρ Ρούσβελτ, Σιμόν Ντε Μποβουάρ

Θετικά Χαρακτηριστικά :
Ανεξάρτητος, ιδιαίτερα ευφυής, πολυμήχανος, γοητευτικός, κοινωνικότατος, εύγλωττος και ενθουσιώδης. Αντιπροσωπεύει το γέλιο στο Κινέζικο ωροσκόπιο. Έχει τρομερή ενέργεια, ζωντάνια, ευκινησία, προσαρμόζεται πολύ εύκολα στα πάντα, κάνοντας τα δύσκολα, εύκολα. Αγαπά υπερβολικά την γνώση και τη μάθηση και βλέπει τη ζωή σαν μια μεγάλη περιπέτεια που πρέπει να την ζήσει με ένταση και πάθος. Είναι σε θέση να επηρεάσει καταλυτικά τη γνώμη των άλλων. Στα πάρτι βρίσκεται στο κέντρο της προσοχής εξαιτίας τη χιούμορ και της γοητείας που εκπέμπει. Δεν κρύβει τα συναισθήματα του, έχει ανοσία στις προσβολές και του αρέσουν οι πλάκες.

Αρνητικά χαρακτηριστικά :
Είναι άστατοι, εγωιστές και αδίστακτοι μπροστά στο προσωπικό τους συμφέρον. Σε κάποιες περιπτώσεις είναι ανειλικρινείς, και ασυνεπείς. Είναι αεικίνητοι σε υπερβολικό βαθμό, κάτι που μπορεί να τους κάνει κουραστικούς. Επίσης δεν σέβονται τους άλλους, ζηλεύουν υπερβολικά και πέφτουν εύκολα σε πειρασμούς.

Ερωτική Ζωή :
Εξαιρετικά ελκυστικός στο αντίθετο φύλο, πριν το γάμο έχει πολλές διαφορετικές σχέσεις γιατί δυσκολεύεται να βρει κάποιον που θα του κρατήσει το ενδιαφέρον για περισσότερο από μερικούς μήνες. Όταν όμως βρει τον κατάλληλο σύντροφο, αλλάζει, και γίνεται στοργικός, προστατευτικός, αφοσιωμένος και πιστός.

Επαγγελματικός τομέας :
Είναι εργατικός και επιμελής, σιχαίνεται τη ρουτίνα και χρειάζεται διαρκώς νέες προκλήσεις και ποικιλία. Όπως και στη ζωή του, σαν επαγγελματίας δοκιμάζει συνεχώς τα όρια του. Είναι αποδοτικός σε επαγγέλματα που απαιτούν δυνατή σκέψη και αυτοσυγκέντρωση. Επιτυγχάνει σε τομείς όπως η διαφήμιση, οι πωλήσεις, το μάρκετινγκ, τα μέσα ενημέρωσης. Η επιτυχία έρχεται νωρίς στη ζωή του.

Χρήσιμη Συμβουλή :
Οι πίθηκοι καλό είναι να προσπαθούν να μην αποθαρρύνονται εύκολα όταν τα πράγματα δεν πάνε ακριβώς όπως τα θέλουν και να μην θεωρούν ότι πάντα η δική τους λύση είναι κατάλληλη για κάθε πρόβλημα.

Πετεινός ... ο Μεθοδικός

Ταιριάζει με : Βόδι, Φίδι, Χοίρος
Δεν ταιριάζει με : Τράγο, Πετεινός
Εποχή : Μέσα Φθινοπώρου
Δυτικό ζώδιο : Παρθένος
Πλανήτης : Ερμής
Τυχερή πέτρα : Ροζ ιάσπις
Κοσμική Πετεινοί : Yin
Διάσημοι Αρουραίοι Ντέμπορα Κέρ, Γκρέτα Γκάρμπο, Χάμφρει Μπόγκαρντ, Πήτερ Ουστίνοφ, Φίλιππος ο δούκας του Ενδιμβούγου, Αυτοκράτορας Ακιχίτο

Θετικά Χαρακτηριστικά :
Είναι ανθρωπιστής, αλτρουιστής, φιλήσυχος, αθόρυβος, γενναίος. Επίσης είναι ανεκτικός, παρατηρητικός, θέλει να έχει κομψή εμφάνιση και όμορφα ρούχα. Είναι αστείος, εξωστρεφής, αποτελεσματικός και ειλικρινής. Είναι πολύ έξυπνος και βαθυστόχαστος. Έχει πολύ καλή μνήμη και είναι γενικά καλά οργανωμένος. Έχει μεγάλη δύναμη θέλησης.

Αρνητικά χαρακτηριστικά :
Κολακεύονται εύκολα και μπορεί εξαιτίας αυτής τους της αδυναμίας να πέσουν θύματα κοροϊδίας και εκμετάλλευσης. Είναι αρκετά εκκεντρικοί και πολλές φορές σκυθρωποί και κακόκεφοι σε βαθμό να μη δέχονται να τους απευθύνουν το λόγο.

Ερωτική Ζωή :
Είναι ελκυστικός, θέλει να τον θαυμάζουν, συνήθως παντρεύεται σε μεγαλύτερη ηλικία. Η γυναίκα πετεινός είναι καλή στις δουλειές τους σπιτιού και γίνεται καλή σύζυγος και μητέρα. Στις σχέσεις τους βρίσκουν αρκετά εμπόδια και πολλές φορές μένουν μόνοι. Όμως δεν φοβούνται τη μοναξιά. Βρίσκουν ικανοποίηση ακόμα και όταν έχουν σαν παρέα μόνο τον εαυτό τους.

Επαγγελματικός τομέας :
Συστηματικός, ευπροσάρμοστος, τα καταφέρνει με τα οικονομικά και μπορεί να ασχοληθεί αποδοτικά με τη διαφήμιση, το θέατρο, τη διοίκηση, την οικονομική διεύθυνση και το τμήμα προσωπικού. Παραμένουν αφοσιωμένοι στην επίτευξη των επαγγελματικών τους στόχους και η επιτυχία για αυτούς είναι βέβαιη. Το μεγαλύτερο προσόν του στον επαγγελματικό τομέα είναι η πολύ καλή οργάνωση και η διαισθητική του ικανότητα που τον βοηθά να επιλέγει έξυπνες επιχειρηματικές κινήσεις που θα λειτουργήσουν για το μακροχρόνιο συμφέρον του.

Χρήσιμη Συμβουλή :
Για τους Πετεινούς, επειδή δεν τους αρέσει να τους υποδεικνύουν τι να κάνουν ή να έχουν κάποιον επόπτη, καλό είναι να κάνουν τη δική τους επιχείρηση.

Σκύλος ... ο Πιστός

Ταιριάζει με : Τίγρη, Άλογο, Χοίρο
Δεν ταιριάζει με : Τράγο, Τίγρη
Εποχή : Τέλος Φθινοπώρου
Δυτικό ζώδιο : Ζυγός
Πλανήτης : Αφροδίτη
Τυχερή πέτρα : Διαμάντι
Κοσμική δύναμη : Yang
Διάσημοι Σκύλοι : Γουίνστον Τσόρτσιλ, Μάικλ Τζάκσον, Μητέρα Τερέζα, Ζακ Κουστώ, Γιτζάκ Ράμπιν

Θετικά Χαρακτηριστικά :
Έντιμος, έμπιστος, φιλάνθρωπος, ειλικρινής, δίκαιος, με υψηλές ηθικές και πνευματικές αξίες. Ο σκύλος είναι σύμβολο πίστης και σοφία και το πιο αγαπητό από όλα τα ζώδια του Κινέζικου ωροσκοπίου. Βάζουν πάνω από όλα την τιμή τους, είναι πρόθυμοι να πολεμήσουν για τις αρχές τους, αγαπούν τη παράδοση, είναι ηθικοί και προστρέχουν άμεσα σε βοήθεια όσων έχουν ανάγκη.
Είναι έξυπνοι, διαισθητικοί και καλοί ακροατές.

Αρνητικά χαρακτηριστικά :
Δεν υπολογίζουν καλά τους κινδύνους, είναι πεισματάρηδες, χάνουν τη ψυχραιμία τους και εκνευρίζονται όταν στριμώχνονται, είναι ισχυρογνώμονες, τείνουν να υπεραπλουστεύουν τα πράγματα. Επίσης είναι αγχώδεις και άτομα μοναχικά που δεν αγαπούν τις κοινωνικές εκδηλώσεις.

Ερωτική Ζωή :
Είναι αφοσιωμένοι και πιστοί στο σύντροφο τους. Μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα ρομαντικοί, όταν όμως αγαπήσουν, γεμίζουν το σύντροφο τους με δώρα και του κάνουν εκπλήξεις. Το ζητούμενο στις σχέσεις για τον σκύλο είναι ο αμοιβαίος σεβασμός και με αυτή τη προϋπόθεση γίνονται καλοί σύζυγοι. Την αληθινή αγάπη τη βρίσκουν μετά από πολλές απογοητεύσεις.

Επαγγελματικός τομέας :
Είναι αποτελεσματικοί, συνεργάσιμοι και πολύ εργατικοί. Αποδίδουν αποτελεσματικά σε κοινωνική εργασία, ως κυβερνητικοί υπάλληλοι και στις υπηρεσίες ασφάλειας.

Χρήσιμη Συμβουλή :
Καλό για τους σκύλους είναι να αποβάλλουν το υπερβολικό άγχος και την ανησυχία που τους διακατέχει.


Χοίρος ... ο Τρυφερός

Ταιριάζει με :Αρουραίο, Λαγό, Δράκο, Τράγο, Πίθηκο, Σκύλο, Χοίρο
Δεν ταιριάζει με : Φίδι
Εποχή : Αρχές Χειμώνα
Δυτικό ζώδιο : Σκορπιός
Πλανήτης : Άρης
Τυχερή πέτρα : Τοπάζι
Κοσμική δύναμη : Yin
Διάσημοι Χοίροι : Τενεσί Γουίλιαμς, Πρίγκιπας Ρενιέ, Πομπιντού, Τζούλι 'Αντερς, Έλβις Πρίσλευ

Θετικά Χαρακτηριστικά :
Ψύχραιμος, υπομονετικός, κοινωνικός, ειλικρινής, απλός και έντιμος. Ο χοίρος στο Kινέζικο ωροσκόπιο αντιπροσωπεύει τον πλούτο, την ευημερία, την οικογένεια και την καλή τύχη. Είναι ευγενής, ήρεμος, κατανοεί τον άλλον, είναι ανεκτικός και αποφεύγει τους καυγάδες.

Αρνητικά χαρακτηριστικά :
Διστάζει να ανοιχτεί όταν πρωτογνωρίσει κάποιον, τον φοβίζει το καινούργιο, είναι γενικά παλιομοδίτης. Επίσης είναι ξεροκέφαλος, ισχυρόγνωμον, συχνά κάνει λάθη και δεν μπορεί να επιχειρηματολογήσει κατάλληλα.

Ερωτική Ζωή :
Τίποτα δεν μπαίνει πάνω από την προσωπική του ζωή και την οικογενειακή του ευτυχία. Εκδηλώνει αποκλειστική αφοσίωση στο σύντροφο του, είναι πολύ στοργικός και τρυφερός αν και δεν είναι καθόλου ρομαντικός. Στις σχέσεις του που διαρκούν πολύ καιρό εκφράζει την ευαισθησία & την ευγένεια του.

Επαγγελματικός τομέας :
Είναι πολύ εργατικός, αγαπάει τις ανέσεις που του προσφέρει η οικονομική ευρωστία και επιζητεί τον πλούτο μέσα από την σκληρή δουλειά. Είναι πολύ τυχερός με τα χρήματα τα οποία έρχονται σχεδόν μόνα τους στα χέρια του. Σαν επαγγελματίας είναι πολύ εργατικός και φιλόδοξος. Στόχος του είναι μια άνετη ζωή που μπορεί να του προσφέρει η σκληρή δουλειά, αλλά δεν θα βάλει ποτέ την καριέρα του πάνω από την προσωπική του ζωή. Είναι αποδοτικός σε επαγγέλματα όπως η αρχιτεκτονική και η λογιστική.

Χρήσιμη Συμβουλή :
Οι Χοίροι καλό είναι να μην εμπιστεύονται όλους τους ανθρώπους ιδιαίτερα στην εργασία τους, γιατί κινδυνεύουν από δόλια συμπεριφορά και πιθανή απάτη εις βάρος τους.

Παρόμοια αστρολογικά άρθρα

Χαρακτηριστικά Κινέζικων Ζωδίων (συνέχεια)

Χαρακτηριστικά Κινέζικων Ζωδίων (συνέχεια)

Είναι κοινωνικός, ευγενικός, επιλέγει με προσοχή τους αληθινούς του φίλους, είναι φιλόδοξος, του αρέσει η διασκέδαση και τα πάρτι αλλά μπορεί να είναι και ιδιαίτερα μοναχικό άτομο. Πραγματοποιεί τα όνειρα και τους στόχους του με τίμιο τρόπο και σκληρή δουλειά. Είναι πονηρός και δύσκολα θα τον κοροϊδέψει κάποιος.

περισσότερα
Κινέζικη Αστρολογία

Κινέζικη Αστρολογία

Ο μύθος αναφέρει ότι ο Βούδας με την ευκαιρία του κινέζικου νέου έτους, κάλεσε ολόκληρο το ζωικό βασίλειο να τον επισκεφτεί για μία συνεδρίαση. Καθόρισε ως μέρα του συνεδρίου την πρώτη ημέρα του χρόνου αλλά μόνο 12 ζώα υπάκουσαν στο κάλεσμα του. Αυτά ήταν με τη σειρά που εμφανίστηκαν : ο Αρουραίος, το Βόδι, η Τίγρης, ο Λαγός, ο Δράκος, το Φίδι, το Άλογο, ο Τράγος, ο Πίθηκος, ο Πετεινός, ο Σκύλος και ο Χοίρος.

περισσότερα
5 Στοιχεία

5 Στοιχεία

Στη Κινέζικη Αστρολογία επάνω στον κύκλο των ζώων, υπάρχει ένας ακόμα κύκλος,αυτός των 5 Στοιχείων. Τα πέντε στοιχεία αντιπροσωπεύουν του πέντε πλανήτες που παρατηρούσαν στους ουρανούς οι αρχαίοι Κινέζοι αστρονόμοι και τους οποίους ονόμασαν ως...

περισσότερα
Yin-Yang

Yin-Yang

Το σύμβολο Yin-Yang που το βλέπουμε αποτυπωμένο σε μπλούζες, σε κολιέ, μπρελόκ ή δαχτυλίδια, ασκεί μαγνητισμό και ακαταμάχητη γοητεία σε εκατομμύρια ανθρώπους, σε ολόκληρο το κόσμο.

περισσότερα

Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις