αστρολογία

Τηλεφωνικές Αστρολογικές Προβλέψεις    Τηλεφωνικές Αστρολογικές Προβλέψεις   
Ζώδιο Ταύρος

Ζώδιο Ταύρος

Ταύρος (από 21 Απριλίου έως 20 Μαΐου)

Η ταυτότητα του Ταύρου


Στοιχείο : Γη
Ποιότητα : Σταθερή
Ιδιότητα : Θηλυκό
Πλανήτης : Αφροδίτη
Χρώμα : Ρόζ, άσπρο, πράσινο ανοιχτό, μωβ
Πέτρα : Ζαφείρι, σμαράγδι
Σημείο σώματος : Λαιμός
Χώρα : Ιρλανδία, Σουηδία, Ελβετία, Ρωσία
Πόλη : Λονδίνο, Δουβλίνο
Τυχεροί αριθμοί : 2,4,6
Λουλούδια : Τριαντάφυλλο
Μέταλα : Χαλκός
Τυχερές ημέρες : Δευτέρα, Παρασκευή
Επάγγελμα : Ηθοποιός, αρχιτέκτων, Λογιστής, οικονομολόγος, κτηματίας, χρηματιστής, εργολάβος οικοδομών, τραπεζίτης
Θετικά στοιχεία : Πνεύμα πρακτικό, που επιζητεί ασφάλεια και ηρεμία υπομονετικός, επίμονος,
στοργικός, εκλεκτικός, φιλότιμος
Αρνητικά στοιχεία : Μνησίκακος, οκνηρός, ξεροκέφαλος, πεισματάρης, ισχυρογνώμονας
Επάγγελμα

Διάσημοι Ταύροι

Έλληνες : Κων/νος Καβάφης, Αδαμάντιος Κοραής, Ευάγγελος Αβέρωφ, Λάκης Λαζόπουλος, Δήμητρα Λιάννη, Μιμή Ντενίση, Θόδωρος Αγγελόπουλος.

Ξένοι : Λόρενς Ολιβιέ, Σερ, Σίρλευ Μακλέιν, Όρσον Ουέλς, Γκάρυ Κούπερ, Μπίλυ Τζόελ, Σπένσερ Τρέισυ, Τζίμυ Στιούαρτ, Δάντης, Σαίκσπηρ, Σάρλοτ Μπροντέ, Κάρλ Μαρξ, Φρόυντ, Χάρυ Τρούμαν, Ροδόλφο Βαλεντίνο, Τόνυ Μπλέρ, Αντρέ Αγκασι, Μαντελιν Ολμπράιτ, Ντέιβιντ Μπέκαμ, Πιρς Μπρόσναν

Tυπικά Χαρκτηριστικά

Ο Ταύρος είναι το δεύτερο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και το δεύτερο από τα ζώδια της άνοιξης.
Χαρακτηρίζεται από αρετές όπως η πρακτικότητα, η ισορροπία, η εργατικότητα, η υπομονή και η επιμονή. Είναι ο σταθερός τύπος του ζωδιακού κύκλου.

Είναι γενικά αξιόπιστοι, συνετοί και δεν καταβάλλονται εύκολα από τις δυσκολίες. Τα μειονεκτήματα του Ταύρου πηγάζουν από τις αρετές του. Αρκετά συχνά είναι τόσο ισχυρογνώμων που φτάνει στα άκρα δείχνοντας φοβερό πείσμα και παραμένοντας ακλόνητος στις αποφάσεις του ακόμα και αν αυτές είναι λανθασμένες. Αυτό βέβαια έχει βάση στο γεγονός ότι ο Ταύρος αργεί πολύ να πάρει μια απόφαση, γι' αυτό είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο, να του την αλλάξεις.

Οι Ταύροι είναι πιστοί σύντροφοι και γενναιόδωροι φίλοι με μια μεγάλη ικανότητα να δείχνουν την αγάπη τους. Σπάνια κάνουν φίλους άτομα που δεν ανήκουν στην ¨κοινωνική τους τάξη¨ Κυρίως, είναι ευγενείς, αντιπαθούν τους έντονους διαπληκτισμούς και δεν θυμώνουν εύκολα όντας οπαδοί πιο ειρηνικών και ήρεμων λύσεων. Η υπομονή είναι ένα από κυριότερα θετικά χαρακτηριστικά του Ταύρου. Εάν όμως κάποιος τους προκαλέσεις πολύ, θα εκραγούν με βίαια ξεσπάσματα θυμού.

Άλλο ένα στοιχείο της φύσης του Ταύρου είναι το ανεπτυγμένο ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Δίνουν μεγάλη σημασία στην υλική τους εξασφάλιση. Επιδιώκουν τη σταθερότητα και τη σιγουριά σε όλους τους τομείς της ζωής τους, στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία, στο σπίτι τους και στον γάμο τους. Είναι νομοταγείς πολίτες. Μισούν τα χρέη και κάνουν τα πάντα για να διατηρήσουν την οικονομική τους ασφάλεια.

Ο Ταύρος θέλει να τον περιβάλλουν όμορφα πράγματα. Αγαπάει την πολυτέλεια. Είναι καλοφαγάς επιδιώκοντας να δοκιμάζει τα πιο νόστιμα φαγητά και να γεύεται τα καλύτερα κρασιά. Θέλει να ακούει ποιοτική μουσική, να βρίσκεται ανάμεσα σε όμορφα αντικείμενα (έπιπλα, βελούδινα, μεταξωτά υφάσματα), να έχει ένα όμορφο σπίτι. Τα υλικά αγαθά παίζουν μεγάλο ρόλο στη ζωή του και κύριο μέλημα του είναι να δημιουργήσει τα δικά του αποκτήματα, χωρίς να φοβάται τον δουλειά που έχει να κάνει για να τα καταφέρει. Οι κινήσεις του είναι αργές και μεθοδικές και στηρίζει κάθε του προσπάθεια επάνω σε γερά θεμέλια αποφεύγοντας τα περιττά έξοδα και μη ξοδεύοντας τα χρήματά του χωρίς κάποιο αντίκρισμα

Στην εργασία τους οι Ταύροι είναι επιδέξιοι, εργατικοί, καλοί τεχνίτες, έχουν αντοχή και δεν φοβούνται να λερώσουν τα χέρια τους. Είναι αξιόπιστοι, πρακτικοί, συστηματικοί και φιλόδοξοι, μέσα σε ένα πλαίσιο της υπακοής στους ανωτέρους. Καταλαμβάνουν στερεότυπες θέσεις εμπιστοσύνης και ευθύνης απαλλαγμένης από κινδύνους, ρίσκα και άμεσες αποφάσεις ή επείγουσες ανάγκες. Τους διακρίνει η αντίσταση τους προς κάθε είδος αλλαγής. Μεθοδικά και χωρίς να βιαστούν πάντα επιτυγχάνουν στη δουλειά που τους αναθέσανε.

Στις προσωπικές του σχέσεις ο Ταύρος διαθέτει πολλή γοητεία, θέρμη και στοργή. Είναι γοητευτικός και τρυφερός με το σύντροφο του και αν εκείνος/η του αποδείξει ότι θέλει να είναι αποκλειστικά μαζί του θα γίνει ο πιο πιστός σπιτόγατος κάνοντας το γάμο και τη δημιουργία οικογένειας σκοπό ζωής. Επειδή όμως όλη του η ζωή περιστρέφεται γύρω από τα αποκτήματά του, αν ανακαλύψει πως ο σύντροφος του δεν του ανήκει αποκλειστικά τότε υποφέρει και κάνει να υποφέρει και το σύντροφο του..

Ο Ταύρος θα ήταν πιο ευτυχισμένος αν ζούσε στην εξοχή παρά στην πόλη. Επειδή έχει μια τάση προς την τεμπελιά, ο ταύρος συχνά είναι υπέρβαρος. Επίσης, οι ταύροι έχουν μια ροπή προς την υπνηλία, γι' αυτό θα τους ωφελήσει να κάνουν γυμναστική στις ελεύθερες ώρες τους.

Υπάρχει και μια άλλη πλευρά στον Ταύρο. Πολλοί καλλιτέχνες και μουσικοί είναι ταύροι. Επίσης πολλοί επιτυχημένοι γλύπτες και αρχιτέκτονες είναι Ταύροι. Όμως το χαρακτηριστικό τους σημείο είναι ότι επιδιώκουν να έχουν κάποιες απολαβές από το ταλέντο τους στη τέχνη.

Παρόμοια αστρολογικά άρθρα

Ζώδια Σκορπιός

Ζώδια Σκορπιός

Ο Σκορπιός είναι το όγδοο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και αντιπροσωπεύει τον αποφασιστικό & σκληρό χαρακτήρα. Είναι πολύ δύσκολο για το Σκορπιό να είναι αντικειμενικός καθώς τα δικά του συναισθήματα και οι προσωπικές του εμπειρίες παίζουν καταλυτικό ρόλο στη κρίση και τις αποφάσεις του.

περισσότερα
Ζώδια

Ζώδια

Τα ζώδια είναι δώδεκα και βρίσκονται κατά μήκος του ζωδιακού κύκλου. Τα ζώδια είναι, με τη σειρά κατά την οποία ο Ήλιος διέρχεται από αυτά

περισσότερα
Ζώδια Καρκίνος

Ζώδια Καρκίνος

Ο Καρκίνος είναι το τέταρτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και σηματοδοτεί την αρχή του καλοκαιριού. Διακρίνεται για την ευαισθησία, την καλοσύνη, τη γρήγορη αντίληψη και το έντονα φιλοσοφικό του πνεύμα.

περισσότερα
Ζώδια Ζυγός

Ζώδια Ζυγός

Ο ζυγός είναι το έβδομο από τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου. Έχει πολλές διακυμάνσεις στην ιδιωτική του ζωή. Ως προσωπικότητα είναι ευγενής, δίκαιος, αισιόδοξος και έχει την ανάγκη να εξωτερικεύει τα συναισθήματα του.

περισσότερα

Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις