αστρολογία

Τηλεφωνικές Αστρολογικές Προβλέψεις    Τηλεφωνικές Αστρολογικές Προβλέψεις   
Ζώδια Υδροχόος

Ζώδια Υδροχόος

Υδροχόος (από 21 Ιανουαρίου με 19 Φεβρουαρίου)

Η ταυτότητα του Υδροχόου


Στοιχείο : Αέρας
Ποιότητα : Σταθερή
Ιδιότητα : Αρσενικό
Πλανήτης : Ουρανός
Χρώμα : Γαλάζιο, πρασινο-μπλέ, βιολετί
Πέτρα : Γρανίτης
Σημείο σώματος : Κνήμες, κυκλοφοριακό
Χώρα : Σουηδία, Δανία, Καναδάς, Νότια Ιταλία
Πόλη : Μόσχα, Αμβούργο, Σάλτσμπουργκ
Τυχεροί αριθμοί : 2,4,8,9,11,13
Λουλούδια : Βιολέτες, ορχιδέες
Μέταλα : Κασσίτερος
Τυχερές ημέρες : Τετάρτη, Σάββατο
Επάγγελμα : Αστρονόμος, πολιτικός, εκδότης εφημερίδας, κοινωνιολόγος, τηλεπαρουσιαστής, αεροπόρος, μίμος, μπάρμαν, εφευρέτης, προγραμματιστής.
Θετικά στοιχεία : Έχει επαναστατικό και ανθρωπιστικό χαρακτήρα, είναι ιδεαλιστής, οραματιστής, κοινωνικός
Αρνητικά στοιχεία : Αντιδραστικός, αδιάκριτος,, ανήσυχο πνεύμα

Διάσημοι Υδροχόοι

Έλληνες : Ανδρέας Παπανδρέου, Ιωάννης Καποδίστριας, Κώστας Γαβράς, Μίμης Δομάζος.

Ξένοι : Αβραάμ Λίνκολ, Φράνκλιν Ρούσβελτ, Τόμας Έντισον, Γαλιλαίος, Ιούλιος Βερν, Τζων Τραβόλτα, Πωλ Νιούμαν, Βανέσα Ρεντκρέιβ, Ρόναλντ Ρέιγκαν, Μότσαρτ, Λόρδος Βύρων, Δαρβίνος, Κάρολος Ντίκενς, Μανέ, Κριστιάν Ντιόρ, Τσάρλς Λίντμπεργκ.

Tυπικά Χαρακτηριστικά

Ο Υδροχόος είναι το ενδέκατο από τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου που κατέχει δύναμη, σθένος έχει ισχυρό μυαλό και είναι πρακτικά αήττητος.

Οι Υδροχόοι διαπνέονται από ιδεαλιστικές αρχές. Υπερασπίζονται τις υψηλότερες ηθικές και πνευματικές αξίες τις οποίες η ανθρωπότητα πρέπει να επιδιώκει. Οραματίζονται ένα καλύτερο αύριο. Όντας εξαιρετικά ανεξάρτητοι, όταν έρχονται αντιμέτωποι με αυταρχικές απαιτήσεις ή δογματικές αρχές, με τις οποίες δεν συμφωνούν, επαναστατούν και πάνε κόντρα στους υπάρχοντες νόμους για να προασπίσουν τις ιδέες τους.

Αν και κατά περιόδους διστάζουν να πάρουν πρωτοβουλία ή να προβούν σε δράση, μόλις αποφασίσουν ότι πρέπει να υπερασπιστούν μια σημαντική ιδέα ή ένα όραμα, γίνονται επιθετικοί και κάνουν τα πάντα για να το ωθήσουν προς τα εμπρός.
Η ζωή ενός Υδροχόου είναι απαλλαγμένη από τις καθημερινές μικροδουλειές, οι οποίες θα τον απέτρεπαν από την επίτευξη στόχων του. Είναι σχεδόν αδύνατον να σταματήσει κάποιος τον Υδροχόο από το να κάνει αυτό που θέλει ανεξαρτήτως των συνεπειών. Το ανήσυχο πνεύμα του αναζητά συνεχώς νέα ερεθίσματα.

Ο Υδροχόος επιζητεί την αναγνώριση από τον περιβάλλον του, επιδιώκει την επαφή με άλλους ανθρώπους, θέλει να τον καταλαβαίνουν. Σπανίως ένας Υδροχόος είναι μόνος. Αυτές οι ανθρωπιστικές του ιδιότητες, τον κάνουν να παίρνει θέση σε σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα του ή ο κόσμος και να μετέχει σε εκδηλώσεις προσφοράς και αγάπης δείχνοντας το ενδιαφέρον του για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Το μυαλό του Υδροχόου είναι πολύ εφευρετικό, ενδιαφέρεται συχνά για πράγματα που φαίνονται παράξενα ή διαφορετικά σε άλλους. Διανοητικά, βρίσκεται πολύ πιο μπροστά από την εποχή του. Οι Υδροχόοι είναι τόσο διαισθητικοί, επινοητικοί και διορατικοί ώστε αναπτύσσουν συχνά μια ολοκαίνουργια πολιτική για να καταστήσουν αυτόν τον κόσμο καλύτερο. Είναι εξαιρετικά ταλαντούχοι και προσφέρουν κοινωνικό έργο.

Ορισμένες φορές ο Υδροχόος δείχνει επιφυλακτικότητα και μπορεί να φαίνεται ψυχρός και αδιάφορος. Δεν ανοίγεται σε μία σχέση εύκολα. Εμφανίζεται απρόσιτος και συγκρατημένος ως προς το εξωτερικό περιβάλλον αλλά βαθιά μέσα είναι άτομο που ενδιαφέρεται πραγματικά για τους άλλους. Θα λατρέψει και θα προστατεύσει τους ανθρώπους που αγαπά. Το ότι σαν χαρακτήρας δεν είναι κτητικός, δεν σημαίνει ότι στερείται πραγματικού πάθους. Αντίθετα, το πάθος που του εμπνέει μια μεγάλη αγάπη μπορεί να εκφραστεί ιδιαίτερα έντονα.

Ο κοινωνικός προσανατολισμός, η πίστη στη δικαιοσύνη, και η αντικειμενική φύση τους είναι λόγοι για τους οποίους τείνουν να προσελκύσουν πολλούς φίλους και γνωστούς στη ζωή. Όμως η συχνή ενασχόληση με τα κοινά, κάνει τα αγαπημένα του πρόσωπα να τον κατηγορούν για αμέλεια και αδιαφορία.

Η φήμη, η σταδιοδρομία, η θέση τους στην κοινωνία και η επιτυχία παίζουν εξέχοντα ρόλο στη ζωή του Υδροχόου. Όμως η πνευματικότητα του ξεπερνά την υλιστική άποψη για τη ζωή. Κατά βάση ο Υδροχόος είναι ένα μάλλον ισορροπημένο άτομο, λογικός και καθόλου προκατειλημμένος. Επωφελείται κάθε διαθέσιμης ευκαιρίας αν και κατά βάθος είναι συντηρητικός.

Οι Υδροχόοι είναι σταθεροί και πρακτικοί. Μερικές φορές μπορεί να γίνουν απαισιόδοξοι, άκαμπτοι στις απόψεις τους και εγωιστές. Έχουν τόλμη και αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις με αξιοζήλευτο θάρρος. Όταν δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά κάποια πολυτέλεια, οργανώνουν ορθολογικά τη ζωή και τα οικονομικά τους.

Ο Υδροχόος είναι επίμονος και αντιστέκεται στην αλλαγή των απόψεών του. Δεν αποδέχεται εύκολα νέες ιδέες με τις οποίες δεν συμφωνεί. Αντιμετωπίζει τις μεγάλες αλλαγές στη ζωή του ως πρόκληση, αλλά μισεί τις μικρές αλλαγές που προκαλούν αναστάτωση στα σχέδια του.

Οι Υδροχόοι πριν πάρουν μια απόφαση ή λάβουν μέτρα, αξιολογούν τη κατάσταση, ταξινομούν τα γεγονότα, προσπαθούν να δουν τη πραγματικότητα αντικειμενικά.

Παρόμοια αστρολογικά άρθρα

Ζώδια Αιγόκερως

Ζώδια Αιγόκερως

Ο χαρακτηρισμός ψυχρός υπολογιστής εκφράζει κατάλληλα τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς τους Αιγόκερου. Οι Αιγόκεροι είναι αποφασιστικοί και προγραμματίζουν λεπτομερώς την κάθε τους κίνηση.

περισσότερα
Ζώδια Ιχθύς

Ζώδια Ιχθύς

Οι Ιχθείς είναι το δωδέκατο και τελευταίο από τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου. Αντιπροσωπεύει άτομα συμπονετικά, δεκτικά σε εξωτερικές επιδράσεις και διακριτικά.

περισσότερα
Ζώδια Δίδυμοι

Ζώδια Δίδυμοι

Το ζώδιο των Διδύμων είναι το τρίτο ζώδιο του Ζωδιακού κύκλου και οι άνθρωποι που είναι γεννημένοι κάτω από αυτό το ζώδιο αποτελούν μυστηριώδη γρίφο για όλους, συμπεριλαμβανομένων των αστρολόγων που αδυνατούν να κατανοήσουν την τόσο συχνά μεταβαλλόμενη προσωπικότητά τους.

περισσότερα
Ζώδιο Ταύρος

Ζώδιο Ταύρος

Ο Ταύρος είναι το δεύτερο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και το δεύτερο από τα ζώδια της άνοιξης. Χαρακτηρίζεται από αρετές όπως η πρακτικότητα, η ισορροπία, η εργατικότητα, η υπομονή και η επιμονή. Είναι ο σταθερός τύπος του ζωδιακού κύκλου.

περισσότερα

Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις