αστρολογία

Τηλεφωνικές Αστρολογικές Προβλέψεις    Τηλεφωνικές Αστρολογικές Προβλέψεις   
Ζώδια Σκορπιός

Ζώδια Σκορπιός

Σκορπιός (από 23 Οκτωβρίου έως 22 Νοεμβρίου)

Η ταυτότητα του Σκορπιού

Στοιχείο : Νερό
Ποιότητα : Σταθερή
Ιδιότητα : Θηλυκό
Πλανήτης : Πλούτων
Χρώμα : Πορφυρό
Πέτρα : Άκουα Μαρίνα, ρουμπίνι, μαλαχίτης, τοπάζι
Σημείο σώματος : Γεννητικά όργανα
Χώρα : Νορβηγία, Αλγερία, Σουηδία, Μαρόκο
Πόλη : Νέα Ορλεάνη, Στοκχόλμη
Τυχεροί αριθμοί : 4,5,8,9,10,11,21,100,666
Λουλούδια : Χρυσάνθεμα
Μέταλα : Σίδηρος, ατσάλι
Τυχερές ημέρες : Τρίτη
Επάγγελμα :Ζωγράφος, ποιητής, πολιτικός, επιχειρηματίας, ψυχίατρος, ντετέκτιβ, αστυνομικός, στρατιωτικός, θεραπευτής, Αστυνομικός, Συγγραφέας, ρήτορας, κατάσκοπος, φυσικός.
Θετικά στοιχεία : Οξυδερκής, διορατικός, αποφασιστικός
Αρνητικά στοιχεία : Δύσπιστος, αδιάλλακτος, εκδικητικός

Διάσημοι Σκορπιοί

Έλληνες : Οδυσσέας Ελύτης, Τζένη Καρέζη, Κων/νος Μητσοτάκης, Δημήτρης Ψαθάς,
Μανόλης Ανδρόνικος, Λυκούργος Καλλέργης, Μάνος Χατζηδάκης

Ξένοι : Βίβιαν Λη, Μπιλ Γκέϊτς, Πάμπλο Πικάσο, Τεντ Τέρνερ, Πρίγκιπας Κάρολος, Μαρία Κιουρί, Γκρέϊς Κέλη, Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, Ουίστον Τσώρτσιλ, Μαρία Αντουανέτα, Ίντιρα Γκάντι, Φρανκ Σινάτρα.

Τυπικά Χαρακτηριστικά

Ο Σκορπιός είναι το όγδοο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και αντιπροσωπεύει τον αποφασιστικό & σκληρό χαρακτήρα.

Είναι πολύ δύσκολο για το Σκορπιό να είναι αντικειμενικός καθώς τα δικά του συναισθήματα και οι προσωπικές του εμπειρίες παίζουν καταλυτικό ρόλο στη κρίση και τις αποφάσεις του. Υπερασπίζεται την άποψη του με πάθος και μπορεί να γίνει σκληρός γιατί περιμένει από τους άλλους να αισθάνονται και να συμπεριφέρονται ακριβώς όπως αυτός. Αναλύει τα γεγονότα με βάση τα δικά του βιώματα αδυνατώντας να φέρει τον εαυτό του στη θέση των άλλων. Θα κάνει ότι αποφασίσει χωρίς να μπορεί κανείς να του αλλάξει γνώμη. Ξέρει ότι η γνώμη του μετράει και δεν θα φοβηθεί να την πει.

Ο Σκορπιός δεν είναι επικοινωνιακός τύπος. Είναι εσωστρεφής, μυστικοπαθής, σοβαρός και σιωπηλός. Μυστηριώδης και απόμακρος κλείνεται στον εαυτό του έχοντας πολλά μυστικά από τους άλλους. Έχει μια ισχυρή ανάγκη για συναισθηματική ασφάλεια και θέλει να ανήκει κάπου. Θα ανοιχθεί μόνο όταν γνωρίσει καλά το άτομο και νοιώσει ασφαλής.

Στις αρετές του Σκορπιού συγκαταλέγονται η ισχυρή θέληση, η εμμονή και η οξύνοια του μυαλού του που πιάνει γρήγορα και την τελευταία λεπτομέρεια. Είναι άφοβος και δυνατός. Τον διακρίνει ένα πείσμα να διατηρήσει αμετάβλητες τις πεποιθήσεις του, παλεύει για τα δικαιώματα του, δεν ανέχεται την ήττα.

Χαρακτηριστικό της φύσης του Σκορπιού είναι η δίψα για εξουσία, η υπερηφάνεια και ο αυτοθαυμασμός. Ο Σκορπιός υποφέρει από ένα σύμπλεγμα ανωτερότητας θεωρώντας τον εαυτό του καλύτερο από τους άλλους. Έχοντας τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης, πιστεύει ακράδαντα στο ¨όλα ή τίποτα¨ και θα εμμείνει στο σκοπό του έως ότου αποκτήσει αυτό που επιθυμεί. Ζει τη ζωή του στο πλήρες.

Η αντοχή του και η δύναμη της θέλησης του Σκορπιού είναι ζηλευτή. Η ευαισθησία του, τον κάνει τον καλύτερο και πιστότερο φίλο. Μπορεί όμως να γίνει και ο χειρότερος εχθρός εκφράζοντας το μίσος τους με σκληρό και αδιάλλακτο τρόπο.
Οι Σκορπιοί μπορεί να είναι ευγενείς και ήρεμοι, μέσα τους όμως κρύβεται ένα πάθος που μπορεί να τους φτάσει στα άκρα. Κανένας δεν θα τους ήθελε σαν αντίπαλους. Έχουν μεγάλη δύναμη και ένα μαγνητισμό που υπνωτίζει. Διεισδύουν σε γεγονότα και πρόσωπα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Είναι ιδιαίτερα ανεξάρτητοι και έχουν δυνατό και ελεύθερο πνεύμα. Στους τρόπους τους υπάρχει μια δόση λαμπρότητας και μεγαλοφυΐας. Είναι φιλομαθείς, αγαπούν τη γνώση, σκέφτονται και ενεργούν αποτελεσματικά.

Στις σχέσεις τους είναι θερμοί, γενναιόδωροι και εμπνέουν αφοσίωση και πίστη στους συντρόφους τους. Έχουν μια ισχυρή αίσθηση της ειλικρίνειας και μισούν τα συναισθηματικά παιχνίδια και την απιστία.

Ο πλούτος, και η υλική ευημερία παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή του Σκορπιού και δεν θα επέλεγε ποτέ ένα επάγγελμα που δεν θα του πρόσφερε οικονομική εξασφάλιση.

Παρόμοια αστρολογικά άρθρα

Ζώδια Κριός

Ζώδια Κριός

Ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και σηματοδοτεί την αρχή του νέου αστρολογικού έτους. Συσχετίζεται με την εποχή της άνοιξης και την αρχή της ζωής. Είναι επίσης γνωστό ως ζώδιο του Πρωτοπόρου και του Πολεμιστή.

περισσότερα
Ζώδια Ιχθύς

Ζώδια Ιχθύς

Οι Ιχθείς είναι το δωδέκατο και τελευταίο από τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου. Αντιπροσωπεύει άτομα συμπονετικά, δεκτικά σε εξωτερικές επιδράσεις και διακριτικά.

περισσότερα
Ζώδια Ζυγός

Ζώδια Ζυγός

Ο ζυγός είναι το έβδομο από τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου. Έχει πολλές διακυμάνσεις στην ιδιωτική του ζωή. Ως προσωπικότητα είναι ευγενής, δίκαιος, αισιόδοξος και έχει την ανάγκη να εξωτερικεύει τα συναισθήματα του.

περισσότερα
Ζώδια Τοξότης

Ζώδια Τοξότης

Προσαρμόζονται εύκολα και εξοικειώνονται γρήγορα με το περιβάλλον τους. Προσπαθούν να επεκτείνουν τους ορίζοντες τους. Απολαμβάνουν τα ταξίδια και την εξερεύνηση, και αναζητούν συνεχώς νέες εμπειρίες. Όταν η τάση για εξερεύνηση στρέφεται στον κόσμο τους πνεύματος, ο Τοξότες βρίσκουν ιδιαίτερη χαρά στην κατάκτηση νέων τομέων γνώσης που τους είναι άγνωστοι.

περισσότερα

Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις