αστρολογία

Τηλεφωνικές Αστρολογικές Προβλέψεις    Τηλεφωνικές Αστρολογικές Προβλέψεις   
Ζώδια Λέων

Ζώδια Λέων

Λέων (από 23 Ιουλίου έως 23 Αυγούστου)

Η ταυτότητα του Λέοντα

Στοιχείο : Φωτιά
Ποιότητα : Σταθερή
Ιδιότητα : Αρσενικό
Πλανήτης : Ήλιος
Χρώμα : Πορτοκαλί, πορφυρό, ερυθρό
Πέτρα : Όνυχας, σμαράγδι
Σημείο σώματος : Καρδιά
Χώρα : Γαλία, Ιταλία, Ανταρκτική
Πόλη : Λος Άντζελς
Τυχεροί αριθμοί : 1,5,9,11
Λουλούδια : Γλαδιόλες, Χρυσάνθεμα
Μέταλα : Χρυσός
Τυχερές ημέρες :Κυριακή
Επάγγελμα Διευθυντής, Ηθοποιός, Ελεύθερος επαγγελματίας, χορευτής, επιχειρηματίας
Θετικά στοιχεία : Υπερήφανος, αγέρωχος, κοινωνικός, γενναιόψυχος
Αρνητικά στοιχεία : Ματαιόδοξος, αλαζών

Διάσημοι Λέοντες

Έλληνες :
Αλέξης Μινωτής, Αλέξης Σολομός, Χαρίλαος Φλωράκης, Κακλαμανάκης Νίκος, Τόλης Βοσκόπουλος, Άντζελα Δημητρίου

Ξένοι : Ζακλίν Κένεντυ-Ωνάση, Ναπολέων Βοναπάρτης, Λούσιλ Μπωλ, Άλφρεντ Χίτσκοκ, Καρλ Γιούγκ , Άντυ Γουώρχολ, Μάτα Χάρι, , Χένρυ Φόρντ, Μαντόνα, Φιντέλ Κάστρο, Νίλ Αρμστρονγκ, Μπίλ Κλίντον, Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Τζένιφερ Λόπεζ

Τυπικά Χαρακτηριστικά

Ως το πέμπτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, ο Λέoντας αντιπροσωπεύει το πέμπτο στάδιο στην εξέλιξη του ατόμου και τη θέση του στον κόσμο. Εδώ, δίνεται ώθηση στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας ως κυρίαρχης ανάγκης. Έτσι ο Λέοντας είναι ο δημιουργικός και οργανωτικός τύπος του ζωδιακού κύκλου.

Η δημιουργικότητα δεν αποτελεί εξ ολοκλήρου μια συναισθηματική ανάγκη για το Λέοντα, αλλά πρωτίστως μια έκφραση του εγώ του. Ο Λέοντας μπορεί εύκολα να γίνει εγωκεντρικός και τυραννικός γιατί είναι βέβαιος ότι αυτός είναι πολύ πιο ικανός να οργανώσει και να κατευθύνει τη ζωή των άλλων από όσο είναι οι ίδιοι. Επιδιώκοντας να κερδίσει την προσοχή (συνειδητά ή υποσυνείδητα), αγαπά να παίζει τον ήρωα. Κατά περιόδους αυτή η χειρονομία έχει πράγματι ευγενή κίνητρα αλλά επειδή θεωρεί ότι ξέρει αυτό που πρέπει να κάνει για τον άλλο, συχνά παραμελεί να μάθεί τι είδους βοήθεια χρειάζεται ο άλλος και καταλήγει να καταστήσει τη προθυμία και γενναιοδωρίά του, άνευ αξίας.

Ο Λέοντας γίνεται νωρίς οικονομικά ανεξάρτητος, κυρίως εξαιτίας της εξυπνάδας του και των πρωτότυπων ιδεών του. Λόγω όμως της γενναιοδωρίας του και της υπερβολικής σπατάλης, συχνά αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Με πολύ δουλειά καταφέρνει να ισορροπήσει τα πράγματα και όταν τα οικονομικά του επανέλθουν στο φυσιολογικό ο Λέοντας συνεχίζει απερίσπαστος να δίνει απλόχερα.

Ο λέοντας είναι έτοιμος για κάθε γενναία δράση που απαιτεί θάρρος και τόλμη. Δεν κάνει ποτέ πίσω στις προσκλήσεις της ζωής. Σε αυτό τον βοηθάει καθοριστικά ένα στοιχείο της φύσης του, η επινοητικότητα και το γεγονός ότι είναι γεννημένος αρχηγός. Οι λέοντες κάνουν μεγαλοπρεπή σχέδια και πολλοί από αυτούς έχουν το ταλέντο να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε πραγματικότητα.

Οι αντιλήψεις που διαμορφώνει ο Λέοντας στα νεανικά του χρόνια παραμένουν αμετάβλητες σε όλη του τη ζωή δείχνοντας μια τάση προς την ξεροκεφαλιά. Είναι πεισματάρηδες, επίμονοι και αρνούνται κάθε είδους παρέμβασης στη δουλειά τους. Θεωρούν και είναι ικανοί να ολοκληρώσουν τους στόχους τους στη ζωή λόγω της εξαιρετικής αντοχής τους να συνεχίσουν να υποστηρίζουν μια ιδέα και να δουλεύουν σκληρά επάνω σε αυτή, όταν όλοι οι άλλοι έχουν πειστεί να την εγκαταλείψουν. Δυστυχώς, το πείσμα που τους διακρίνει, υπαγορεύεται τις περισσότερες φορές από το δυνατό εγώ τους. Αν κάποιος προσπαθήσει να τους στριμώξει σε μία γωνία, ή απαιτήσει να αλλάξουν τη σκέψη ή τη συμπεριφορά τους θα ανακαλύψει γρήγορα την έκταση της ανένδοτης φύσης τους. Ακόμα και όταν βρεθούν αντιμέτωποι με αδιάψευστα στοιχεία, μπορεί να τα αγνοήσουν και με επιμονή να προσκολληθούν σε κακές σχέσεις και λανθασμένες ιδέες επειδή το εγώ τους απλά δεν τους επιτρέπει να παραδεχτούν τη αλήθεια, ακόμα και αν αυτή ¨βγάζει μάτι¨. Εντούτοις, η επιμονή τους είναι και πολύτιμο προτέρημα όταν εκφράζεται ως πίστη στους φίλους, ή ως υπομονή και αποφασιστικότητα να πετύχουν στη εκπλήρωση των σκοπών τους.

Ο υπερήφανος βασιλιάς του ζωδιακού κύκλου οργανώνει το βασίλειο του, ώστε να δουλεύει αποδοτικά και σταθερά. Όμως, η δύναμη και η δόξα του μπορεί να μετατραπούν εύκολα σε αλαζονεία ή σνομπισμό. Αν κάποιος θίξει την αξιοπρέπεια του ή τον προσβάλει, ο Λέοντας δεν θα το ξεχάσει ποτέ, εκτός και αν μετανοιωμένος του ζητήσει ειλικρινά συγνώμη. Ο Λέοντας γενικά έχει άποψη για τα πάντα και θέλει να την κάνει γνωστή, αξιώνοντας σε μία συζήτηση να έχει πάντα την τελευταία λέξη.

Ο Λέoντας αντιδρά άμεσα και δραστικά στις καταστάσεις που ανακύπτουν. Πριν αξιολογήσει τα δεδομένα, πριν ταξινομήσει τις θέσεις του, χωρίς να σκεφθεί ιδιαίτερα, παίρνει αποφάσεις και δρα. Πρώτα θα πυροβολήσει και μετά θα κάνει τις ερωτήσεις.

Στις προσωπικές τους σχέσεις οι Λέοντες είναι ασταθείς, ευέξαπτοι και γεμάτοι πάθος. Εκδηλώνουν την αγάπη και την αφοσίωσή τους με τον πιο θετικό τρόπο. Είναι εξαιρετικά πιστοί και αφοσιωμένοι στις σχέσεις τους. Είναι δοτικοί, περιποιητικοί και τρυφεροί. Για εκείνους που αγαπάει ο Λέοντας είναι πρόθυμος να κάνει ασύλληπτα πράγματα ακόμα και να ριψοκινδυνέψει για να τους βοηθήσει.

Αναπόσπαστο κομμάτι της φύσης του είναι η αληθινή αγάπη του για τη ζωή. Ο Λέοντας είναι ενθουσιώδης, γενναιόδωρος, πρόσχαρος οικοδεσπότης και προορισμένος να δίνει τη χαρά στους άλλους. Εξαιτίας της έντονης κοινωνικότητας του έχει πάντα πολλούς φίλους αλλά και εχθρούς που τον φθονούν για το κύρος και την προσωπικότητα του. Πάντως λίγοι είναι εκείνοι που δεν προσελκύονται από την προσωπικότητα ενός Λέοντα δεδομένου ότι πρόκειται για άτομα συμπαθητικά, ειλικρινή, ανοιχτά και τίμια.

Παρόμοια αστρολογικά άρθρα

Ζώδιο Ταύρος

Ζώδιο Ταύρος

Ο Ταύρος είναι το δεύτερο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και το δεύτερο από τα ζώδια της άνοιξης. Χαρακτηρίζεται από αρετές όπως η πρακτικότητα, η ισορροπία, η εργατικότητα, η υπομονή και η επιμονή. Είναι ο σταθερός τύπος του ζωδιακού κύκλου.

περισσότερα
Ζώδια Κριός

Ζώδια Κριός

Ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και σηματοδοτεί την αρχή του νέου αστρολογικού έτους. Συσχετίζεται με την εποχή της άνοιξης και την αρχή της ζωής. Είναι επίσης γνωστό ως ζώδιο του Πρωτοπόρου και του Πολεμιστή.

περισσότερα
Ζώδια Αιγόκερως

Ζώδια Αιγόκερως

Ο χαρακτηρισμός ψυχρός υπολογιστής εκφράζει κατάλληλα τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς τους Αιγόκερου. Οι Αιγόκεροι είναι αποφασιστικοί και προγραμματίζουν λεπτομερώς την κάθε τους κίνηση.

περισσότερα
Ζώδια

Ζώδια

Τα ζώδια είναι δώδεκα και βρίσκονται κατά μήκος του ζωδιακού κύκλου. Τα ζώδια είναι, με τη σειρά κατά την οποία ο Ήλιος διέρχεται από αυτά

περισσότερα

Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις