αστρολογία

Τηλεφωνικές Αστρολογικές Προβλέψεις    Τηλεφωνικές Αστρολογικές Προβλέψεις   
Ζώδια Κριός

Ζώδια Κριός

Κριός (Aπό 21 Μαρτίου έως 20 Απριλίου)

Η ταυτότητα του Κριού

Στοιχείο : Φωτιά
Ποιότητα : Παρορμητική
Ιδιότητα : Αρσενικό
Πλανήτης : Αρης
Χρώμα : Κόκκινο
Πέτρα : Διαμάντι, αμέθυστος, σμαράγδι, ρουμπίνι
Σημείο σώματ : Κεφάλι
Χώρα : Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία
Πόλη : Νάπολη, Φλωρεντία, Μασσαλία
Τυχεροί αριθμ. : 4,7,9,11, 1
Λουλούδια : Βιολέτες, ανεμόνες
Μέταλα : Σίδηρος, Χάλυβας
Τυχερές ημέρες : Παρασκευή, Σάββατο
Επάγγελμα : Ψυχολόγος, Ψυχίατρος, Δημοσιογράφος, Εκδότης, Αθλητής, Στρατιωτικός, Ερευνητής, Χειρούργος, Χειρουργική Νοσοκόμος, Μηχανικός, Ασφαλιστής, Εξερευνητής, Οδοντίατρος, Επιχειρηματίας, Συνδικαλιστής,
μηχανολόγος, Πυροσβέστης..
Θετικά στοιχεία :Χαρακτήρας επιβλητικός, αποφασιστικός, πρωτοπόρος, αυτοθυσιαστικός, θαρραλέος, ενεργητικός, αγαπά την ελευθερία.
Αρνητικά στοιχεία :Εγωπαθής, εγωιστής, επιπόλαιος, επιθετικός, ζηλιάρης, παρορμητικός, εριστικός, ευέξαπτος, ανυπόμονος.


Διάσημοι Κριοί

Έλληνες : Θόδωρος Κολοκοτρώνης, Άγγελος Σικελιανός, Διονύσης Σολομός, Γιώργος Σεφέρης, Γρηγόρης Λαμπράκης, Δημήτρης Χορν, Αλέκος Αλεξανδράκης,

Ξένοι : Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Χάνς Κρίστιαν Αντερσεν, Βίνσεντ Βαν Γκογκ, Μάρλο Μπράντo, Μπέτυ Ντέϊβις, Αρέθα Φράνκλιν, Έλτον Τζόν, Στηβ Μακ Κουήν, Τσάρλυ Τσάπλιν,Σιμόν Σινιορέ, Ομάρ Σαρίφ, Τόμας Τζέφερσον, Ρόμπερτ Φροστ, Τζόαν Κρόφορντ,Γκρέγκορυ Πεκ, Γουόρεν Μπίτι, Κόλιν Παουελ, Έντι Μέρφι, Σελίν Ντιόν, Τσάκι Τσάν,Ρασσελ Κρόου


Τυπικά Χαρακτηριστικά


Ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και σηματοδοτεί την αρχή του νέου αστρολογικού έτους. Συσχετίζεται με την εποχή της άνοιξης και την αρχή της ζωής. Είναι επίσης γνωστό ως ζώδιο του Πρωτοπόρου και του Πολεμιστή. Σε συμφωνία με το πνεύμα της άνοιξης, οι Κριοί, κοιτούν πάντα μπροστά χωρίς να κάνουν ποτέ βήματα προς τα πίσω.
Αυτό που χαρακτηρίζει τους Κριούς, είναι τα τεράστια αποθέματα ζωτικότητας και ενεργητικότητας που διαθέτουν. Βλέπουν τη ζωή περισσότερο σαν μία περιπέτεια που οφείλουν να τη ζήσουν στο πλήρες. Επιζητούν νέες εμπειρίες και παίρνουν πρωτοβουλίες για να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα πιστεύοντας ακράδαντα ότι η επιτυχία εξαρτάται μόνο απ' αυτούς., Δύο από τα δυνατά σημεία του Κριού είναι η πρωτοβουλία και το επιχειρηματικό πνεύμα του.

Κύρια χαρακτηριστικά του Κριού
είναι η αυτοπεποίθηση, η φιλοδοξία και το ρίσκο. Ο Κριός ρισκάρει και πετυχαίνει. Έτσι είναι πάντα μπροστά στο κυνήγι της επιτυχίας και τον βρίσκουμε πολύ συχνά σε ηγετικές θέσεις.
Άλλο ένα χαρακτηριστικό της φύσης του Κριού είναι η γενναιοδωρία. Δίνουν από το χρόνο και τα χρήματα τους σε όσους έχουν ανάγκη. Έχουν θάρρος και υποστηρίζουν τον αδικημένο σε οποιαδήποτε διαμάχη. Στις σχέσεις τους είναι ανοιχτοί, εγκάρδιοι, πρόθυμοι να βοηθήσουν.

Η βιασύνη τους αποτελεί όμως ένα από τα μειονεκτήματα τους που επηρεάζει αρνητικά τις προσωπικές και επαγγελματικές τους σχέσεις. Οι κριοί αντιλαμβάνονται γρήγορα την ουσία μιας καταστάσεως, υπολογίζουν τους κινδύνους με τη ταχύτητα της αστραπής και λαμβάνουν αμέσως αποφάσεις. Όμως βλέποντας ένα πρόβλημα στο σύνολό του, παραβλέπουν συχνά τις λεπτομέρειες. Βγάζουν βιαστικά συμπεράσματα, και δεν τους αρέσει να τους το λένε όταν η κρίση τους είναι λανθασμένη. Μπορεί να προσβάλουν κάποιον, χωρίς να το σκεφθούν. Επίσης δεν είναι καθόλου διπλωμάτες. Όμως στους Κριούς δεν υπάρχει υστεροβουλία. Δεν κρατάνε κακία, ούτε είναι εκδικητικοί. Μιλάνε ειλικρινά, κάνουν πάντα γνωστά τα κίνητρα τους και δεν χρησιμοποιούν πλάγιες μεθόδους για να πετύχουν τους σκοπούς τους.

Σε κάθε περίπτωση, η ετοιμότητα του μυαλού του θα τον βγάλει από τη δύσκολη θέση. Όμως συχνά οι σκέψεις του πηδούν απ το ένα πράγμα στο άλλο, χωρίς μια λογική σειρά. Όταν χρειαστεί όμως ν αποφασίσει γρήγορα συνήθως παίρνει τη σωστή απόφαση.Η απόρριψη είναι από τους μεγαλύτερους φόβους του. Εάν ο Κριός δεν είναι σίγουρος για την αποδοχή του, για να αποφύγει την απόρριψη, προβαίνει πρώτος στην απόρριψη. Για τον Κριό η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Οι Κριοί δεν είναι όμως καθόλου ανεκτικοί. Αντίθετα είναι πολύ αυστηροί με τους άλλους. Πάνω απ' όλα, δεν ανέχονται την αδυναμία.

Είναι σε διαρκή αναζήτηση της ταυτότητας τους. Πρωτοπόροι στις εξερευνήσεις, θα πάνε εκεί όπου κάνεις μέχρι τώρα δεν τολμούσε. Είναι χαρούμενα, δυναμικά άτομα που βλέπουν τη ζωή σαν μια διαρκή γιορτή. Ενθουσιάζονται εύκολα και ξεχνάνε όλα τα άλλα. Όμως, έχουν τη τάση να βλέπουν τα πράγματα μόνο από τη δική τους άποψη και είναι τόσο απασχολημένοι με τα δικά τους, που δεν τους μένει καιρός για τα υπόλοιπα.

Συναισθηματικά ο Κριός
είναι πολύ τρυφερός. Ερωτεύεται κεραυνοβόλα και με πάθος και εκδηλώνει των ερωτισμό του πιο έντονα από τους άλλους ανθρώπους εξιδανικεύοντας το σύντροφο του. Δυστυχώς, όμως οι σχέσεις του γίνονται δύσκολες στο μέλλον γιατί ο είναι κτητικός, ευέξαπτος, ιδιοτελής και κυριαρχικός.


Ο Κριός κινδυνεύει σε σχέση με ζώδια να πάθει περισσότερα ατύχημα εξαιτίας της βιασύνης,
της αμέλειας και της αδιαφορίας που έχει για τα μέτρα προστασίας. Η γενναιότητα και η περιφρόνηση του κινδύνου από τον κριό είναι παροιμιώδεις. Είναι ριψοκίνδυνος και του αρέσουν τα σπορ και ιδιαίτερα τα επικίνδυνα και ενεργητικά αγωνίσματα. Ρέπει προς τη ταχύτητα και τον κίνδυνο. Έτσι αργά ή γρήγορα, θα πάθει κάποιο ατύχημα. Μπορεί να κοπεί ή να πάθει εγκαύματα, χωρίς να δώσει σημασία.

Παρόμοια αστρολογικά άρθρα

Ζώδια Κριός

Ζώδια Κριός

Ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και σηματοδοτεί την αρχή του νέου αστρολογικού έτους. Συσχετίζεται με την εποχή της άνοιξης και την αρχή της ζωής. Είναι επίσης γνωστό ως ζώδιο του Πρωτοπόρου και του Πολεμιστή.

περισσότερα
Ζώδια

Ζώδια

Τα ζώδια είναι δώδεκα και βρίσκονται κατά μήκος του ζωδιακού κύκλου. Τα ζώδια είναι, με τη σειρά κατά την οποία ο Ήλιος διέρχεται από αυτά

περισσότερα
Ζώδια Αιγόκερως

Ζώδια Αιγόκερως

Ο χαρακτηρισμός ψυχρός υπολογιστής εκφράζει κατάλληλα τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς τους Αιγόκερου. Οι Αιγόκεροι είναι αποφασιστικοί και προγραμματίζουν λεπτομερώς την κάθε τους κίνηση.

περισσότερα
Ζώδια Υδροχόος

Ζώδια Υδροχόος

Ο Υδροχόος είναι το ενδέκατο από τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου που κατέχει δύναμη, σθένος έχει ισχυρό μυαλό και είναι πρακτικά αήττητος. Οι Υδροχόοι διαπνέονται από ιδεαλιστικές αρχές.

περισσότερα

Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις