αστρολογία

Τηλεφωνικές Αστρολογικές Προβλέψεις    Τηλεφωνικές Αστρολογικές Προβλέψεις   
Yin-Yang

Yin-Yang

Το σύμβολο Yin-Yang που το βλέπουμε αποτυπωμένο σε μπλούζες, σε κολιέ, μπρελόκ ή δαχτυλίδια, ασκεί μαγνητισμό και ακαταμάχητη γοητεία σε εκατομμύρια ανθρώπους, σε ολόκληρο το κόσμο.

Το σύμβολο αυτό εμπεριέχει ολόκληρη την Κινέζικη κοσμογονία, τη ζωή, το θάνατο, το πόνο, το φόβο, το φως και το σκοτάδι.

Σύμφωνα με την Κινέζικη φιλοσοφική θεώρηση του σύμπαντος, αυτό κυριαρχείται από δύο αντικρουόμενες κοσμικές δυνάμεις που εκφράζονται με τις δίδυμες αλλά και αντίθετες μεταξύ τους έννοιες Yin (θηλυκό) και Υang (αρσενικό). Αυτές αποτελούν τους δύο αντίθετους και ταυτόχρονα συμπληρωματικούς πόλους της φύσης..

Όλες οι αλλαγές που έχει υποστεί το σύμπαν, εξηγούνται μέσα από τη δράση και αντίδραση αυτών των δύο δυνάμεων. Όλα τα φαινόμενα μπορούν να κατανοηθούν ως αποτέλεσμα της μίξης του Yin με το Υang, το καθένα από τα οποία λειτουργεί σε πλήρη αντίθεση αλλά και αρμονία με το άλλο, αντιπροσωπεύοντας τις αντίθετες αρχές που επικρατούν στο σύμπαν. Το κρύο και η ζέστη, το φως και το σκοτάδι, η κυριαρχία και η υποταγή, η υγεία και η ασθένεια, ο πλούτος και η φτώχια είναι μερικές από αυτές τις αντικρουόμενες αρχές.

Κάθε μία, ως έκφραση του Yin (πχ κρύο) επικρατεί προσωρινά επάνω στην έκφραση του Yang (ζέστη). Επειδή όλες οι συνθήκες επιδέχονται αλλαγή, θα έρθει καιρός που θα επικρατήσει το Yang. Αργότερα αυτό μπορεί να αντιστραφεί. Έχουμε δηλαδή να κάνουμε με έναν αέναο κύκλο, κυριαρχίας της μίας δύναμης επάνω στην άλλη, του Yin επάνω στο Yang και αντίστροφα.

Έτσι όλα τα φαινόμενα έχουν μέσα τους το στοιχείο αυτό της συνεχούς αντίθεσης. Η υγεία φέρνει το σπόρο της αρρώστιας μέσα της, ο πλούτος φέρνει το σπόρο της φτώχιας και διαδοχικά μπορεί να μας συμβεί το ένα ή το άλλο στη διάρκεια της ζωής μας. Κανένα φαινόμενο δεν είναι πλήρως απαλλαγμένο από το αντίθετο του. Κανένας δεν είναι απόλυτα υγιής, εφόσον η υγεία εμπεριέχει την αρχή του αντίθετου της, την ασθένεια. Αυτό, οι Κινέζοι το ονομάζουν ¨Φαινόμενο της παρουσίας, μέσα στην απουσία¨

Συνυπάρχουν Γιν ΓιανγκΛέγεται ότι το ένα συνυπάρχει με το άλλο. Το Yin εμπεριέχεται στο Yang & το Yang εμπεριέχεται στο Yin. Για παράδειγμα, το εσωτερικό μέρος του σώματος είναι Yang και η επιφάνεια είναι Yin. Το πίσω μέρος είναι Yang και το μπροστά είναι Yin. Μέσα στο σώμα υπάρχουν όργανα Yin και όργανα Yang.

Ο εναλλασσόμενος συνδυασμός του θετικού με το αρνητικού, του φωτός με το σκοτάδι, του κρύου με τη ζέστη, κάνει τον κόσμο να συνεχίζει να υπάρχει, δημιουργεί τη συνεχόμενη ροή του Τσι (Qi) ή αλλιώς είναι η δύναμη που δίνει ζωή στο σύμπαν.

Ο άριστος στόχος είναι, μέσα από την εναλλαγή κυριαρχίας της μίας κοσμικής δύναμης επάνω στην άλλη, να επιτευχθεί τελικά ισορροπία, έτσι ώστε και οι δύο να λειτουργούν αρμονικά μεταξύ τους παρά τις αντικρουόμενες τάσεις που τις διακρίνουν.

Τελικά όποιος συνειδητοποιεί το Yin και το Yang, καταφέρνει να ερμηνεύσει το σύμπαν και γίνεται συνεργός της αέναης ροής των πραγμάτων, της εξέλιξης.

Στον Κινέζικο ζωικό, ζωδιακό κύκλο τα έτη με μονό αριθμό κατάληξης (π.χ. 1991) είναι Yin, ενώ τα έτη με ζυγό αριθμό κατάληξης (πχ. 1992) είναι Yang. Δεδομένου ότι ο ζωικός κύκλος αποτελείται από 12 ζώδια, και είναι διαιρετός με το δύο, κάθε ζώδιο μπορεί να είναι είτε Yin είτε Yang.


Yin ... Θηλυκό

Η ακριβής μετάφραση της λέξης Yin είναι ¨σκιασμένο¨ ή συννεφιασμένο¨ και παραπέμπει σε ένα βουνό με τη πλευρά του να μη βλέπει τον ήλιο. Η λέξη Yin χρησιμοποιείται για να καταδείξει το σκοτεινό, κρύο δωμάτιο στο οποίο συνήθιζαν οι Κινέζοι να αποθηκεύουν πάγο.

Yin ...Θηλυκό  Yang...ΑρσενικόΤο Yin είναι το μαύρο. Αντιπροσωπεύει τις αρχές το θηλυκό στοιχείο, τη μήτρα στο γυναικείο σώμα, το φεγγάρι, της ολοκλήρωση, τη ψυχρότητα, το σκοτάδι, το υλικό στοιχείο, την υποταγή, τον αρνητισμό, την απορρόφηση, τη δεκτικότητα, το χειμώνα, την ακινησία & την απαλότητα. Ευθύνεται για την παθητικότητα, τη δεκτικότητα, την έλλειψη ζωής, την αδυναμία και την υποχωρητικότητα.
Η αρχή του θηλυκού, του Yin συνδέεται με τη γη, το Βορρά και το κρύο.

Στον Κινέζικο ζωικό, ζωδιακό κύκλο τα έτη με μονό αριθμό κατάληξης (π.χ. 1991) είναι Yin . Δεδομένου ότι ο ζωικός κύκλος αποτελείται από 12 ζώδια, και είναι διαιρετός με το δύο, κάθε ζώδιο μπορεί να είναι είτε Yin είτε Yang.
Υin είναι : ο Πετεινός, ο Χοίρος, ο Λαγός, το Φίδι, το Βόδι και ο Τράγος

Παράδειγμα διαδραστικότητας με το Yang : Η ολοκλήρωση των δημιουργημάτων συμβαίνει κάτω από την αρχή του yin (Ενώ η δημιουργία συμβαίνει κάτω από την αρχή του yang).

Yang ... Αρσενικό

Το Yang είναι το άσπρο. H λέξη σημαίνει κατά γραμμα ¨σημαίες που κυματίζουν στον ήλιο¨. H κοσμική δύναμη Yang aαντιπροσωπεύει το αρσενικό στοιχείο, τον ήλιο, τη δημιουργία, τη θερμότητα, το φως, τη λαμπρότητα, τον ουρανό, την κυριαρχία, τη δύναμη, τη φλόγα, την κίνηση, τη δύναμη, το σθένος, την αντοχή, το καλοκαίρι & τη δράση, την τόλμη και τον ουρανό.
Η αρχή του αρσενικού, του Yang συνδέεται με τον ουρανό, το νότο και τη ζέστη.
Το Yang είναι επιθετικό και εξερευνητικό.

Στον Κινέζικο ζωικό, ζωδιακό κύκλο τα έτη με ζυγό αριθμό κατάληξης (πχ. 1992) είναι Yang. Δεδομένου ότι ο ζωικός κύκλος αποτελείται από 12 ζώδια, και είναι διαιρετός με το δύο, κάθε ζώδιο μπορεί να είναι είτε Yin είτε Yang.
Yang είναι: ο Πίθηκος, ο Αρουραίος, η Τίγρης, το Άλογο, ο Δράκος και ο Σκύλος.

Παράδειγμα διαδραστικότητας με το Yin : Η δημιουργία επιτυγχάνεται κάτω από την αρχή του yang ( η ολοκλήρωση των δημιουργημάτων συμβαίνει κάτω από την αρχή του yin).

Παρόμοια αστρολογικά άρθρα

Yin-Yang

Yin-Yang

Το σύμβολο Yin-Yang που το βλέπουμε αποτυπωμένο σε μπλούζες, σε κολιέ, μπρελόκ ή δαχτυλίδια, ασκεί μαγνητισμό και ακαταμάχητη γοητεία σε εκατομμύρια ανθρώπους, σε ολόκληρο το κόσμο.

περισσότερα
5 Στοιχεία

5 Στοιχεία

Στη Κινέζικη Αστρολογία επάνω στον κύκλο των ζώων, υπάρχει ένας ακόμα κύκλος,αυτός των 5 Στοιχείων. Τα πέντε στοιχεία αντιπροσωπεύουν του πέντε πλανήτες που παρατηρούσαν στους ουρανούς οι αρχαίοι Κινέζοι αστρονόμοι και τους οποίους ονόμασαν ως...

περισσότερα
Κινέζικη Αστρολογία

Κινέζικη Αστρολογία

Ο μύθος αναφέρει ότι ο Βούδας με την ευκαιρία του κινέζικου νέου έτους, κάλεσε ολόκληρο το ζωικό βασίλειο να τον επισκεφτεί για μία συνεδρίαση. Καθόρισε ως μέρα του συνεδρίου την πρώτη ημέρα του χρόνου αλλά μόνο 12 ζώα υπάκουσαν στο κάλεσμα του. Αυτά ήταν με τη σειρά που εμφανίστηκαν : ο Αρουραίος, το Βόδι, η Τίγρης, ο Λαγός, ο Δράκος, το Φίδι, το Άλογο, ο Τράγος, ο Πίθηκος, ο Πετεινός, ο Σκύλος και ο Χοίρος.

περισσότερα
Χαρακτηριστικά Κινέζικων Ζωδίων (συνέχεια)

Χαρακτηριστικά Κινέζικων Ζωδίων (συνέχεια)

Είναι κοινωνικός, ευγενικός, επιλέγει με προσοχή τους αληθινούς του φίλους, είναι φιλόδοξος, του αρέσει η διασκέδαση και τα πάρτι αλλά μπορεί να είναι και ιδιαίτερα μοναχικό άτομο. Πραγματοποιεί τα όνειρα και τους στόχους του με τίμιο τρόπο και σκληρή δουλειά. Είναι πονηρός και δύσκολα θα τον κοροϊδέψει κάποιος.

περισσότερα

Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις