αστρολογία

Τηλεφωνικές Αστρολογικές Προβλέψεις    Τηλεφωνικές Αστρολογικές Προβλέψεις   
Ζώδια Ιχθύς

Ζώδια Ιχθύς

Ιχθείς (από 20 Φεβρουαρίου με 20 Μαρτίου)

Η ταυτότητα του Ιχθύος

Στοιχείο : Νερό
Ποιότητα : Μεταβλητή
Ιδιότητα : Θηλυκό
Πλανήτης : Ποσειδώνας
Χρώμα : Σιέλ
Πέτρα : Άκουα Μαρίνα, Αμέθυστος
Σημείο σώματος : Πέλματα
Χώρα : Σκοτία, Ρωσία, Ανατολική Ιταλία
Πόλη : Σεβίλλη, Ιερουσαλήμ, Βαρσοβία, Άμστερνταμ
Τυχεροί αριθμοί : 6, 7, 11
Λουλούδια : Γιασεμί, μαργαρίτες
Μέταλα : Πλατίνα
Τυχερές ημέρες : Δευτέρα, Πέμπτη και Παρασκευή
Επάγγελμα : Σχεδιαστής μόδας, κτηνίατρος, αστυνομικός, δικαστικός, ηθοποιός, μέντιουμ, ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ιερέας, νοσοκόμος
Θετικά στοιχεία : Συμπονετικός, ταπεινόφρων, δεκτικός, άτομο ευσυγκίνητο με ευαίσθητο χαρακτήρα και με μεγάλη φαντασία
Αρνητικά στοιχεία : Δειλός και αδρανής

Διάσημοι Ιχθείς

Έλληνες : Νίκος Καζαντζάκης, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Κώστας Βάρναλης, Γιώργος Σουρής, Κωνσταντίνος Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου

Ξένοι : Άλμπερτ Αϊνστάιν, Βίκτωρ Ουγκώ, Μιχαήλ Κορμπατσώφ, Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Ρούντολφ Νουρέγιεφ,Πήτερ Φόντα, Κοπέρνικος, Σοπενχάουερ, Τζόρτζ Γουάσινγκτον, Ρενουάρ, Ραβέλ, Τζόν Στάινμπεκ, Τζέρυ Λιούις, Νατ Κινγκ Κόουλ, Ρόμπερτ Μέρντοχ, Έντουαρντ Κένεντυ, Τζόρτζ Χάρισσον, Μπρους Γουίλις, Ντρού Μπάριμορ.

Τυπικά Χαρακτηριστικά

Οι Ιχθείς είναι το δωδέκατο και τελευταίο από τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου. Αντιπροσωπεύει άτομα συμπονετικά, δεκτικά σε εξωτερικές επιδράσεις και διακριτικά.
Η έννοια της τελειότητας είναι ένας ισχυρός παράγοντας της προσωπικότητάς του Ιχθύος. Στο μυαλό τους έχουν μια εξιδανικευμένη εικόνα του κόσμου μας. Δεν είναι ότι δεν μπορούν να δουν τα πράγματα καθαρά, απλά δεν θέλουν να δεχτούν τη σκληρή πραγματικότητα επιδιώκοντας πάντα να ξεφύγουν από αυτή. Έτσι μπορεί να γίνουν απόκοσμοι. Η επιδίωξη της ανώτερης τελειότητας, πολλές φορές του κατευθύνει στη θρησκεία ή σε άλλες πνευματικές και φιλοσοφικές αναζητήσεις.

Ο Ιχθύς προσαρμόζεται εύκολα στην αλλαγή. Αυτό το γνώρισμα αποτελεί μηχανισμό επιβίωσης. Είναι όμως και αδυναμία διότι τους καθιστά τρωτούς στην εκμετάλλευση και την επιρροή άλλων. Παρά την ευαίσθητη προσωπικότητα και τους λεπτούς τους τρόπους, οι περισσότεροι Ιχθείς είναι οπλισμένοι με τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης. Η προσαρμοστικότητά τους, τους επιτρέπει να ξεπερνούν τις δυσκολίες και να γίνονται ισχυρότεροι.

Συμπονετικοί με πλήρη κατανόηση στα ανθρώπινα λάθη και αδυναμίες, με αγάπη για τη δικαιοσύνη, κάμπτουν εύκολα άθραυστους κανόνες εάν η κατάσταση απαιτεί μια περισσότερο ανθρωπιστική προσέγγιση. Για να διατηρήσουν τη συναισθηματική ισορροπία τους, χρειάζονται ένα ιδιωτικό χώρο και χρόνο μακριά από τη καθημερινότητα για στοχασμό και χαλάρωση. Η φυσική τους καλοσύνη, η ηπιότητα του χαρακτήρα του, και το γεγονός ότι εμπνέουν τη συμπάθεια κάνει τους οικείους τους να τους συγχωρούν για την ακαταστασία που επικρατεί στο σπίτι και στη ζωή τους Βέβαια, μερικοί από τους Ιχθείς είναι τακτικοί και καλά οργανωμένοι, οι περισσότεροι όμως είναι ατημέλητοι και απρόσεκτοι.

Οι προσωπικές τους συνήθειες είναι συχνά μια άμεση αντανάκλαση των συναισθηματικών αντιδράσεων στο περιβάλλον τους. Η φαντασία τους είναι απεριόριστη και αυτό μπορεί να τους μετατρέψει σε παθολογικούς ψεύτες.

Ο Ιχθύς δείχνει να ταλαντεύεται μεταξύ αγιοσύνης και αμαρτίας. Εξαιτίας της συμπόνιας που νοιώθει για τους άλλους, της τάσης του να παρέχει ανακούφιση και φροντίδα και του γεγονότος ότι αντιστέκεται στην σκληρή πραγματικότητα, αν είναι αδύναμο μυαλό μπορεί να δραπετεύσει από τις δυσκολίες και τη σκληρότητα αυτού του κόσμου, με τη χρήση ναρκωτικών ουσιών. Αν όμως είναι δυνατό μυαλό μπορεί να διοχετεύσει την συμπόνια, την κατανόηση και την αγάπη του για τους άλλους στην φυσική του κλίση προς την ποίηση, το χορό και το θέατρο και επαγγέλματα που βοηθούν άλλους π.χ νοσοκόμος.

Για τους Ιχθείς είναι ιδιαίτερα δύσκολο το έργο της διατύπωσης των ιδεών τους στο χαρτί με λογικό και εύτακτο τρόπο, και αυτό όχι γιατί δεν έχουν ιδέες αλλά γιατί δεν είναι σε θέση να επιχειρηματολογήσουν κατάλληλα και πολλές από τις ιδέες τους είναι ανεδαφικές.

Στις σχέσεις τους οι Ιχθείς είναι ρομαντικοί
, ενθουσιάζονται εύκολα και έχουν την τάση να εξιδανικεύουν τις αρετές του συντρόφου τους για να απογοητευτούν αργότερα όταν δουν την πραγματικότητα. Εξαιτίας της έλλειψης πρακτικότητας, ο Ιχθύς αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις πρακτικές ανάγκες μιας σχέσης.

Παρόμοια αστρολογικά άρθρα

Ζώδια Σκορπιός

Ζώδια Σκορπιός

Ο Σκορπιός είναι το όγδοο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και αντιπροσωπεύει τον αποφασιστικό & σκληρό χαρακτήρα. Είναι πολύ δύσκολο για το Σκορπιό να είναι αντικειμενικός καθώς τα δικά του συναισθήματα και οι προσωπικές του εμπειρίες παίζουν καταλυτικό ρόλο στη κρίση και τις αποφάσεις του.

περισσότερα
Ζώδιο Ταύρος

Ζώδιο Ταύρος

Ο Ταύρος είναι το δεύτερο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και το δεύτερο από τα ζώδια της άνοιξης. Χαρακτηρίζεται από αρετές όπως η πρακτικότητα, η ισορροπία, η εργατικότητα, η υπομονή και η επιμονή. Είναι ο σταθερός τύπος του ζωδιακού κύκλου.

περισσότερα
Ζώδια Ζυγός

Ζώδια Ζυγός

Ο ζυγός είναι το έβδομο από τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου. Έχει πολλές διακυμάνσεις στην ιδιωτική του ζωή. Ως προσωπικότητα είναι ευγενής, δίκαιος, αισιόδοξος και έχει την ανάγκη να εξωτερικεύει τα συναισθήματα του.

περισσότερα
Ζώδια Υδροχόος

Ζώδια Υδροχόος

Ο Υδροχόος είναι το ενδέκατο από τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου που κατέχει δύναμη, σθένος έχει ισχυρό μυαλό και είναι πρακτικά αήττητος. Οι Υδροχόοι διαπνέονται από ιδεαλιστικές αρχές.

περισσότερα

Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις