αστρολογία

Τηλεφωνικές Αστρολογικές Προβλέψεις    Τηλεφωνικές Αστρολογικές Προβλέψεις   
Οι Πλανήτες στην Αστρολογία

Οι Πλανήτες στην Αστρολογία

Ήλιος | Σελήνη | Ερμής | Αφροδίτη | Άρης | Δίας | Κρόνος | Ποσειδώνας | Πλούτωνας | Ουρανός

Ήλιος

Κυριαρχία : Λέων
Έξαρση : Κριός
Αδυναμία : Υδροχόος
Πτώση : Ζυγός


Στοιχεία
Διάμετρος: 1.392.000 χμ, περίοδος περιφοράς 27 ημέρες, χρόνος παραμονής σε κάθε ζώδιο 27 ημέρες.

Ιδιότητες :

Ο ήλιος είναι το πιο δυνατό ουράνιο σώμα που κυβερνά και καθορίζει τη δύναμη της θέλησης και του εγώ. Eυθύνεται για αρετές, όπως η συνείδηση, η ζωτικότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ατομικότητας και έκφρασης. Μας ωθεί να γινόμαστε δημιουργικοί, ηγέτες και μας δίνει μια ιδιαίτερη λάμψη μας βοηθά να ανακαλύψουμε την ταυτότητα μας.Επιδρά στην καλή λειτουργία της καρδιάς, στη σπονδυλική στήλη και τα μάτια, τον ενδοκρινή αδένα, το ανοσοποιητικό σύστημα ενάντια στα βακτηρίδια. (πάνω)

Σελήνη

Κυριαρχία : Καρκίνος
Έξαρση : Ταύρος
Αδυναμία : Αιγόκερως
Πτώση : Σκορπιός


Στοιχεία
Διάμετρος: 4.868 xμ, περίοδος περιφοράς γύρω από τον άξονα της 27,32 ημέρες, ανά χρόνο 4680 μοίρες, χρόνος παραμονής σε κάθε ζώδιο περίπου 2,5 ημέρες.

Ιδιότητες :
H Σελήνη είναι το δεύτερο σε δυναμικότητα ουράνιο σώμα και συνδέεται με το υποσυνείδητο, την οικογένεια, τη μητρότητα, την γερή κράση και την κληρονομικότητα. Επιδρά στα ένστικτα την ευαισθησία μας και τις συναισθηματικές μας ανάγκες. Μας ωθεί να επιζητούμε την ασφάλεια στην καθημερινή μας ζωή.
Η Σελήνη συσχετίζεται με θετικές ιδιότητες όπως η φαντασία και η ευαισθησία. Και με αρνητικές όπως η αναξιοπιστία, η ευπιστία, η εμμονή και η στενομυαλιά.Επιδρά στην καλή λειτουργία του στομαχιού,, των μαστών, του πάγκρεας, του νευρικού συστήματος, των υγρών του σώματος. (πάνω)

Ερμής

Κυριαρχία : Δίδυμοι, Παρθένος
Έξαρση : Παρθένος
Αδυναμία : Τοξότης
Πτώση : Ιχθείς


Στοιχεία
Διάμετρος: 4,878 χμ, περίοδος περιφοράς 88 ημέρες, ανά χρόνο 1490 μοίρες, χρόνος παραμονής σε κάθε ζώδιο 7 ημέρες.

Ιδιότητες :
Ο Ερμής είναι ο πλανήτης που βρίσκεται πιο κοντά στον ήλιο αλλά και ο 2ος μικρότερος πλανήτης, ελάχιστα πιο μεγάλος από της Σελήνη. Πήρε το όνομα του από τον θεό Ερμή, τον αγγελιοφόρο των Θεών.Ο Ερμής ευθύνεται για αρετές όπως η επικοινωνία, η έκφραση, η πνευματικότητα, η νοημοσύνη και η μνήμη.Μας ωθεί να μελετούμε, να ασχολούμαστε με τη συγγραφή, με σύντομα ταξίδια, τη μετακίνηση, τη μεταφορά και τη μεταβλητότητα.Επιδρά στη καλή λειτουργία των πνευμόνων, των χεριών, των ώμων και των νεύρων. (πάνω)

Αφροδίτη

Κυριαρχία : Ταύρος, Ζυγός
Έξαρση : Ιχθείς
Αδυναμία : Κριός
Πτώση : Παρθένος


Στοιχεία
Διάμετρος: 12.104 χμ, περίοδος περιφοράς 225 ημέρες, χρόνος παραμονής σε κάθε ζώδιο 3 εβδομάδες, ανάδρομος 1,5 μήνες το χρόνο.

Ιδιότητες :
Η Αφροδίτη είναι ο πιο κοντινός πλανήτης στη Γη. Οι αρχαίοι Έλληνες την ονόμαζαν "Εωσφόρο" (προπομπός της αυγής). Στον νυχτερινό ουρανό εμφανίζεται λαμπρότερη από κάθε άλλο ουράνιο σώμα (μετά το φεγγάρι) και φαίνεται έντονα "δια γυμνού οφθαλμού". Γι αυτό, ενέπνευσε συγγραφείς, ποιητές, και ερωτευμένους εδώ και χιλιάδες χρόνια.Ευθύνεται για αρετές όπως η συνεργασία, η δημιουργία, ο προσωπικός μαγνητισμός. Μας ωθεί να αγαπήσουμε και να νοιώσουμε ανταπόδοση στην αγάπη μας.Επιδρά στις προσωπικές σχέσεις, στην έλξη, στο γάμο και στην τέχνη. Συνδέεται με το χρήμα, τον αισθησιασμό και τη τύχη.Η Αφροδίτη επηρεάζει την καλή λειτουργία των νεφρών, της ουροδόχου κύστης, του λαιμού, του κυκλοφοριακού και του λάρυγγα. (πάνω)

Άρης

Κυριαρχία : Κριός
Έξαρση : Αιγόκερως
Αδυναμία : Ζυγός
Πτώση : Καρκίνος


Στοιχεία
Διάμετρος: 6.787 χμ, περίοδος περιφοράς 687 ημέρες, ανά χρόνο 191 μοίρες, χρόνος παραμονής σε κάθε ζώδιο 2 μήνες, ανάδρομος για 1,5 μήνα κάθε χρόνο.

Ιδιότητες :
Ο Άρης είναι γνωστός ως ο κόκκινος πλανήτης. Είναι ορατός με γυμνό μάτι και μοιάζει σαν ένα κόκκινο λαμπρό αστέρι.Ευθύνεται για χαρακτηριστικά όπως το πάθος, το θάρρος, η ανταγωνιστικότητα, η δύναμη, η σύγκρουση, το σθένος και η επιθετικότητα. Δίνει ώθηση προς τον αθλητισμό, τον πόλεμο και στην ανεπτυγμένη σεξουαλική δραστηριότητα.Επιδρά στην καλή λειτουργία, των μυών, των αρσενικών γεννητικών οργάνων, των ερυθρών αιμοσφαιρίων και της μύτης. (πάνω)

Δίας

Κυριαρχία : Τοξότης
Έξαρση : Καρκίνος
Αδυναμία : Δίδυμοι
Πτώση : Αιγόκερως


Στοιχεία
Διάμετρος: 142.800 χμ, περίοδος περιφοράς 11,86 χρόνια, ανά χρόνο 30 μοίρες, χρόνος παραμονής σε κάθε ζώδιο ένα χρόνο, ανάδρομος για 1,5 μήνα κάθε χρόνο.

Ιδιότητες :
Οι αρχαίοι Έλληνες χωρίς να γνωρίζουν ότι ο Δίας είναι ο μεγαλύτερος από όλους τους πλανήτες, του έδωσαν το όνομα του βασιλιά των θεών. Ο Δίας ευθύνεται για την επιτυχία, την καλή τύχη, την αισιοδοξία, την αγάπη για τη θρησκεία και τη φιλοσοφία και γενικότερα τις σπουδές. Συνδέεται στενά με ιδιότητες όπως η εξέλιξη η επέκταση, υλική αφθονία και η ένταξη στην κοινωνία.Επιδρά στην καλή λειτουργία του συκωτιού, των ισχίων, του βλεννογόνου αδένα & των μηρών. (πάνω)

Κρόνος

Κυριαρχία : Αιγόκερως
Έξαρση : Ζυγός
Αδυναμία : Καρκίνος
Πτώση : Κριός


Στοιχεία
Διάμετρος: 120.000 χμ, περίοδος περιστροφής 29,5 χρόνια, ανά χρόνο 12 μοίρες, χρόνος παραμονής σε κάθε ζώδιο περίπου 2,5 χρόνια, ανάδρομος 4,5 μήνες κάθε χρόνο.

Ιδιότητες :
Ο Κρόνος ξεχωρίζει για το σύστημα των χιλιάδων δακτυλίων από σκόνη και πέτρες που έχει γύρω του. Μπορούμε να τον δούμε με γυμνό μάτι αλλά για να δούμε τους δακτυλίους χρειαζόμαστε τηλεσκόπιο.Σχετίζεται με αρετές όπως η ωριμότητα, η καρτερικότητα, η υπευθυνότητα, η πειθαρχία, η εμπειρία, η διδασκαλία και η φιλοδοξία.Αντιπροσωπεύει την αντοχή μας απέναντι στις δύσκολες καταστάσεις, τα σωματικά μας όρια, τον φόβο, τον περιορισμό, τα γηρατειά και τη συστολή και μας φέρνει αντιμέτωπους με αποτυχίες και εμπόδια, στα οποία μπορούμε να αντεπεξέλθουμε μόνο αν έχουμε διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος.Επιδρά στην καλή λειτουργία των αυτιών, των γονάτων, του δέρματος, των οστών. (πάνω)

Ποσειδώνας

Κυριαρχία : Ιχθείς
Έξαρση : Λέοντας
Αδυναμία : Παρθένος
Πτώση : Υδροχόος


Στοιχεία
Διάμετρος: 49.528 χμ, περίοδος περιφοράς 164 περίπου χρόνια, χρόνος παραμονής σε κάθε ζώδιο περίπου 14 χρόνια, ανάδρομος 1,5 μήνες κάθε χρόνο.Ιδιότητες :
Ο Ποσειδώνας δεν είναι ορατός με γυμνό μάτι. Ανακαλύφθηκε στη θεωρία το 1843 (ένδειξη της ύπαρξης του δημιούργησε η βαρυτική του επίδραση στον Ουρανό), ενώ κατάφεραν να τον δουν με τηλεσκόπιο 3 χρόνια αργότερα το 1846.Ο Ποσειδώνας σχετίζεται με ιδιότητες όπως ο ιδεαλισμός, η φαντασία, η ευαισθησία, η ψυχική και η διαισθητική ικανότητα και ο οραματισμός. Ευθύνεται για την εξαπάτηση, την παραίσθηση, την αυταπάτη, τα ναρκωτικά & το αλκοόλ. Δίνει ώθηση στην ευδαιμονία, την ευφορία την ευημερία και την απεριόριστη αγάπη.Επιδρά στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος. (πάνω)

Πλούτωνας


Κυριαρχία : Σκορπιός
Έξαρση : Καρκίνος
Αδυναμία : Ταύρος
Πτώση : Αιγόκερως


Στοιχεία
Διάμετρος: 2.300 χμ, περίοδος περιφοράς 248 χρόνια, χρόνος παραμονής σε κάθε ζώδιο από 10-30 χρόνια, ανάδρομος 1,5 μήνες κάθε χρόνο.Ιδιότητες :
Ο Πλούτωνας ανακαλύφθηκε το 1930 (ο μόνος που ανακαλύφθηκε τον 20ο αιώνα). Είναι ο πιο απομακρυσμένος πλανήτης από τον ήλιο και μικρότερος του ηλιακού μας συστήματος (μικρότερος της Σελήνης).Αντιπροσωπεύει θετικές ιδιότητες όπως τη σταθερότητα, την μεταβολή, τη μεταμόρφωση και τη δύναμη. Σχετίζεται με τη ζωή και το θάνατο από τον οποίο προκύπτει η αναγέννηση. Δίνει ώθηση για να έλθουν στο φως ασυνείδητες ιδιότητες που θα συντελέσουν στην αλλαγή και την υιοθέτηση νέων ιδεών με στόχο την απελευθέρωση από το φόβο και την επίτευξη προσωπικής ενδυνάμωσης.Επιδρά στην καλή λειτουργία των αναπαραγωγικών οργάνων και των κυττάρων. (πάνω)

Ουρανός

Κυριαρχία : Υδροχόος
Έξαρση : Σκορπιός
Αδυναμία : Λέοντας
Πτώση : Ταύρος


Στοιχεία
Διάμετρος: 51.800 χμ, περίοδος περιφοράς περίπου 84 χρόνια, χρόνος παραμονής σε κάθε ζώδιο περίπου 7 χρόνια, ανάδρομος 5 μήνες κάθε χρόνο.Ιδιότητες :
Ο Ουρανός είναι ένας γίγαντας αερίου. Εξαιτίας του χρώματος του, της κλίσης του, του μαγνητικού του πεδίου και της φοράς περιστροφής του θεωρείται ως ένας πολύ παράξενος πλανήτης. Παρέμεινε άγνωστος έως την ανακάλυψη του τηλεσκοπίου.Αντιπροσωπεύει την απρόβλεπτη αλλαγή. Συνδέεται με τις ιδιότητες της ανεξαρτησίας, της εφευρετικότητας, της κοινωνικής αλλαγής, του ατομικισμού και της μεγαλοφυΐας. Μεταφέρει την αγάπη του ατόμου για την ελευθερία, την αμφισβήτηση και την επανάσταση.Ο Ουρανός ευθύνεται για την αναθεώρηση, αμφισβήτηση, εφεύρεση, ανεξαρτησία, επανάσταση. (πάνω)

Παρόμοια αστρολογικά άρθρα

Πλανήτες

Πλανήτες

Οι Πλανήτες αντιπροσωπεύουν τα κίνητρα μας. Κάθε ένας, εκφράζει μια δύναμη που επηρεάζει τη συμπεριφορά και τον τρόπο δράσης μας. Οι δυνάμεις αυτές ή ιδιότητες των πλανητών είναι σε πλήρη συνάρτηση με το ζώδιο στο οποίο βρίσκονται και μπορεί ανάλογα με αυτό να είναι σε έξαρση (ευνοϊκή θέση ως προς την εκδήλωση της ενέργειας τους), αδυναμία ή πτώση (δυσμενής θέση ως προς την εκδήλωση της ενέργειας τους). Ο πλανήτης που κυβερνάει ένα ζώδιο, δίνει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα στη προσωπικότητα του ατόμου.

περισσότερα
Φάσεις Σελήνης

Φάσεις Σελήνης

Σελήνη στη Δύση της (τελείωμα) : Αποτοξινώνει πολύ καλά τον οργανισμό και τον καθαρίζει γενικότερα. Είναι περίοδος για επιτυχής καθαριότητα, επιτυχημένη δίαιτα. Οτιδήποτε γίνεται τη περίοδο αυτής της φάσης του φεγγαριού φαίνεται να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα.

περισσότερα
Οι Πλανήτες στην Αστρολογία

Οι Πλανήτες στην Αστρολογία

Ο ήλιος είναι το πιο δυνατό ουράνιο σώμα που κυβερνά και καθορίζει τη δύναμη της θέλησης και του εγώ. Eυθύνεται για αρετές, όπως η συνείδηση, η ζωτικότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ατομικότητας και έκφρασης. Μας ωθεί να γινόμαστε δημιουργικοί, ηγέτες και μας δίνει μια ιδιαίτερη λάμψη μας βοηθά να ανακαλύψουμε την ταυτότητα μας.

περισσότερα

Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις