αστρολογία

Τηλεφωνικές Αστρολογικές Προβλέψεις    Τηλεφωνικές Αστρολογικές Προβλέψεις   
Ζώδια Παρθένος

Ζώδια Παρθένος

Παρθένος (24 Αυγούστου με 22 Σεπτεμβρίου)

Η ταυτότητα του Παρθένου

Στοιχείο : Γη
Ποιότητα : Μεταβλητή
Ιδιότητα : Θηλυκό
Πλανήτης : Ερμής
Χρώμα : Καφέ, μπλέ, βιολέ
Πέτρα : Κορνεόλης, ιάσπις, τοπάζι
Σημείο σώματος : Έντερα, νεύρα
Χώρα : Ελλάδα
Πόλη : Παρίσι
Τυχεροί αριθμοί : 3,5,6,12,20,27
Λουλούδια : Παπαρούνες
Μέταλα : Κασσίτερος & χαλκός
Τυχερές ημέρες : Τετάρτη
Επάγγελμα : Κριτικός Κινηματογράφου, λογιστής, ερευνητής, γραμματέας, διαιτολόγος, ηθοποιός, τραγουδιστής, μικροβιολόγος, προγραμματιστής Η/Υ, τεχνικός,
δάσκαλος, Ιατρός, Δικηγόρος
Θετικά στοιχεία : Αναλυτικός, μετριόφρονας και σεμνός με εντιμότητα και απλότητα, μεθοδικός, εργατικός, παρατηρητικός
Αρνητικά στοιχεία : Σχολαστικός, κακεντρεχής, ιδιότροπος

Διάσημοι Παρθένοι

Έλληνες : Αρ. Βαλαωρίτης, Ελευθέριος Βενιζέλος, Δημ. Παπαμιχαήλ, Μάνος Κατράκης, Στέλιος Καζαντζίδης.

Ξένοι : Λέο Τολστόι, Άγκαθα Κρίστι Ϊγκριντ Μπέργκμαν,Στήβεν Κινγκ, Τζίμι Κοννορς, Κιανού Ρήβς, Ίνγκριτ Μπέρκμαν , Λωρήν Μπακώλ, Γκρέτα Γκάρμπο, Σοφία Λόρεν, Ελία Καζάν, Πήτερ Σέλερς, Ραίη Τσάρλς, Αριστοτέλης Ωνάσης, Όλιβερ Στόουν, Μητέρα Τερέζα, Σών Κόννερυ,Μάικλ Τζάκσον.

Τυπικά Χαρακτηριστικά

Ο Παρθένος είναι το έκτο από τα Ζώδια του Ζωδιακού κύκλου. Σηματοδοτεί το τέλος του καλοκαιριού και είναι σύμβολο της γονιμότητας της παραγωγής και την αρχή της συγκομιδής.

Άτομα που είναι γεννημένα κάτω από το ζώδιο του Παρθένου είναι λογικά, πρακτικά, συστηματικά, εργατικά και πάντα έτοιμα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο περιβάλλον τους και να δοθούν με όλη τους της καρδιά. Η τάξη, η ακρίβεια και η μεθοδικότητα είναι οι αρετές που θα τους κάνουν να έχει, πεντακάθαρα ρούχα, τακτοποιημένα συρτάρια και καθαρό σπίτι.

Τα γενικά χαρακτηριστικά των Παρθένων κλίνουν προς μια εσωστρέφεια, δεκτικότητα και ευαισθησία. Μετά το Ταύρο, ο Παρθένος αντανακλά τα πιο εσωστρεφή χαρακτηριστικά. Οι Παρθένοι εμφανίζονται ως άτομα συγκρατημένα στις κινήσεις τους, απρόσιτα, με μία τάση να κρατήσουν τα προσωπικά τους συναισθήματα υπό αυστηρό έλεγχο. Είναι ιδιαίτερα ακριβείς, παρατηρητικοί, πονηροί και πολύ εκλεκτικοί. Αγαπούν τη καθαριότητα σε υπερβολικό βαθμό.

Έχουν τη τάση να είναι παθητικοί και όχι ενεργητικοί σε όλους τους τομείς της ζωής τους. Είναι ευγενικοί, ταπεινοί, εύθυμοι και ευχάριστοι, μπορούν να είναι λογικοί, διακριτικοί, και πνευματώδεις, δείχνοντας ιδιαίτερη κατανόηση στα προβλήματα των άλλων ανθρώπων.

Και τα δύο φύλα κάτω από αυτό το ζώδιο, έχουν ιδιαίτερη γοητεία και αξιοπρέπεια. Στο γάμο μπορούν να είναι πραγματικά στοργικοί, και καλοί γονείς. Είναι λεπτολόγοι, και εξετάζουν κάθε λεπτομέρεια πριν πάρουν μία απόφαση ιδιαίτερα αν αυτό έχει να κάνει με τις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Στους Παρθένους, υπάρχει λίγος χώρος για συναίσθημα επειδή το μυαλό λειτουργεί πάντα με τη λογική. Έτσι ενώ υστερούν σε πάθος, υπερτερούν σε λογική κάτι που τους χρειάζεται ιδιαίτερα όταν έρχονται αντιμέτωποι με εμπόδια. Τότε μένουν ήρεμοι και λογικοί και εργάζονται μεθοδικά και υπεύθυνα για την εύρεση μιας λύσης. Η ηρεμία τους μπορεί να θεωρηθεί λανθασμένα ως ψυχρότητα. Όμως οι Παρθένοι είναι φιλικοί και ευγενείς.

Κανένας στόχος δεν είναι πάρα πολύ δύσκολος για ένα Παρθένο, καμία λεπτομέρεια δεν είναι ασήμαντη. Η διανοητική τους ικανότητα, τους βοηθά να αναλύουν και να δίνουν λύσεις στα πιο περίπλοκα προβλήματα. Το να γνωρίζουν το πώς, γιατί, πότε και που, έχει αποφασιστική σημασία για τη ζωή του και την ευτυχία τους. Διακρίνουν όμως τη λεπτομέρεια και παραμελούν συχνά την ουσία των θεμάτων. Έτσι, γίνονται καλύτεροι υπάλληλοι, παρά ηγέτες στην εργασία τους.
Σκληρά εργαζόμενοι και ευσυνείδητοι, είναι τελειομανείς. Αισθάνονται ευτυχισμένοι με την αδιάκοπη δράση και διαθέτουν μεγάλα αποθέματα ενεργητικότητας. Δεν ανέχονται την κακής ποιότητας εργασία. Δεν υπάρχει καμία θέση στον κόσμο τους για ανθρώπους ευφάνταστους, τολμηρούς, ελεύθερους και φανταχτερούς.

Ένας Παρθένος μπορεί με ευκολία να κατακρίνει τους άλλους. Δεν κατανοούν ότι η πικρή κριτική τις περισσότερες φορές έχει αρνητικές επιπτώσεις. Εγκωμιάζουν σπάνια και δεν εγκωμιάζουν ποτέ πάρα πολύ. Ίσως θα αισθανθούν καλύτερα αν προσπαθήσουν να δουν τον κόσμο με λιγότερο κυνισμό. Διαφορετικά κινδυνεύουν να γίνουν μισάνθρωποι.
Επίσης, δεδομένου ότι οι Παρθένοι είναι προικισμένοι με ένα αιχμηρό και αναλυτικό μυαλό, όταν μαθαίνουν να είναι λιγότερο επικριτικοί, μπορεί να φθάσουν σε υψηλές διευθυντικές θέσεις και να γίνουν τέλειοι διευθυντές τεράστιων επιχειρήσεων.

Οι Παρθένοι επίσης, είναι προσεκτικοί με την υγεία τους, κάνουν συχνά τσεκ-απ, προσέχουν τη διατροφή τους. Συχνά πάσχουν από άγχος που μπορεί να καταλήξει σε νευρασθένεια εξαιτίας των αναστολών και της αδιάκοπης ψυχικής διέγερσης. Το άγχος μπορεί να έχει επίπτωση στην υγεία τους , προκαλώντας εντερικές διαταραχές και δερματικές παθήσεις

Παρόμοια αστρολογικά άρθρα

Ζώδια Καρκίνος

Ζώδια Καρκίνος

Ο Καρκίνος είναι το τέταρτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και σηματοδοτεί την αρχή του καλοκαιριού. Διακρίνεται για την ευαισθησία, την καλοσύνη, τη γρήγορη αντίληψη και το έντονα φιλοσοφικό του πνεύμα.

περισσότερα
Ζώδια Λέων

Ζώδια Λέων

Ως το πέμπτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, ο Λέoντας αντιπροσωπεύει το πέμπτο στάδιο στην εξέλιξη του ατόμου και τη θέση του στον κόσμο. Εδώ, δίνεται ώθηση στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας ως κυρίαρχης ανάγκης. Έτσι ο Λέοντας είναι ο δημιουργικός και οργανωτικός τύπος του ζωδιακού κύκλου.

περισσότερα
Ζώδια

Ζώδια

Τα ζώδια είναι δώδεκα και βρίσκονται κατά μήκος του ζωδιακού κύκλου. Τα ζώδια είναι, με τη σειρά κατά την οποία ο Ήλιος διέρχεται από αυτά

περισσότερα
Ζώδια Κριός

Ζώδια Κριός

Ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και σηματοδοτεί την αρχή του νέου αστρολογικού έτους. Συσχετίζεται με την εποχή της άνοιξης και την αρχή της ζωής. Είναι επίσης γνωστό ως ζώδιο του Πρωτοπόρου και του Πολεμιστή.

περισσότερα

Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις